Elazığ’da iki defa düşerek kalça kemiğini kıran ve 1 yıldır yürüyemeyen 83 yaşındaki Nezaket Kızılelma, geçirdiği başarılı operasyonla tekrar yürümeye başladı.
Elazığ’da 83 yaşındaki Nezaket Kızılelma, 1 yıl önce şeker hastalığına bağlı tansiyon nedeniyle düşerek kalça kemiğini kırmasının ardından ameliyat oldu. Yeni yeni adım atmaya başlayan 4 çocuk 9 torun sahibi Kızılelma, tekrar düşerek ikinci defa kalça kemiğini kırarak ameliyat oldu. Ameliyatla takılan platin enfeksiyon nedeniyle Kızılelma’nın yürümesini engelledi. Çocukları tarafından bir çok hastaneye götürülen ve bir sonuç alamayan aile son olarak Medical Park Elazığ Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Osman Çimen’e başvurdu. Dr. Çimen, yaşlı kadının bacağındaki protezi çıkartarak yerine geçici antibiyotikli protez ardından da kalıcı protez takarak yürümesini sağladı.
Annesinin sağlık durumunu şuanda iyi olduğunu belirten Nevzat Kızılelma, "Elazığ’da artık yapacağımız hiçbir şey kalmamıştı. İl dışında bazı çalışmalarımız oldu. Elazığ’ın dışında bazı arayışlar içine girmiştik. Sağolsun Osman Çimen hocamla tanışmamızın akabinde bütün bunlara gerek de kalmadı. Ben özellikle buradan yaşlılarımıza da bir mesaj olsun. Hani damdan düşenin halinden damdan düşen anlar misali özellikle şeker ve tansiyonu hafife almasınlar. Annemle maalesef biz bunları yaşadık. Şekerini düzenli kontrol etmemize maalesef müsaade etmedi. Tansiyonumuzda hakeza aynı şekilde oldu. Akabinde bunlar olmayınca hasta kendini kontrol edemiyor. Beli bir ileri yaştan sonra yürümede zorluk çekiyorlar. Annem evin içerisinde çok rahat bir şekilde olmasına rağmen maalesef düştü" dedi.
Hastanın durumu ile ilgili bilgi veren Medical Park Elazığ Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Osman Çimen, "Bizim hastamız 83 yaşında bir bayan hasta. Yaklaşık bir yıl önce bir kalça kırığı geçiriyor. Ondan sonra ameliyat oluyor. Bu ameliyattan sonra protezde bir enfeksiyon ortaya çıkıyor. Enfeksiyon kapıyor. Arkasından enfeksiyon tedavisi başlıyor. Bu tedavi bitmeden tekrar bir düşme oluyor. Bu düşmenin akabinde iki ameliyat daha geçiriyor. Bu üç ameliyattan sonra kalça ağrısı, yürüme zorluğu ve enfeksiyonun devamıyla hasta dört ay önce geldi. Biz hastamıza iki aşamalı bir tedavi uyguladık. Toplamda iki aşamalı bir ameliyat oldu. İlk ameliyatında mevcut enfeksiyon kapmış protezi çıkarıldı. Kalçasına antibiyotikli bir protez koyuldu. Bu protez yaklaşık dört aylık bir enfeksiyon tedavisiyle iltihap tamamen kurutuldu. Daha sonrada kalıcı protezi yerleştirildi. Hastamız bir yıldır yürüyemeyen bir hastaydı. Toplamda beş ameliyat geçirmiş oldu. Bir yılın sosunda en son ameliyatla beraber tekrar yürümeye başladı” şeklinde konuştu.