Iğdır Üniversitesi tarafından yılda iki kez periyodik olarak yayınlanan Sosyal Bilimler Dergisi’nin 5. sayısı ve İlahiyat Fakültesi Dergisi’nin 4. Sayısı çıktı.
Dergi editörleri Yrd.Doç.Dr. Fatih Özkan, Araş.Gör. İlyas Altuner, Yrd.Doç.Dr. Hacı Kaya ve Öğr.Gör. Osman Bayraktutan Dergilerin yeni sayılarını Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Hakkı Yılmaz’ı makamında ziyaret ederek takdim etti. Dergi Editörleri, Iğdır Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisinin sosyal ve beşerî bilimlerin pek çok alanında yayın yaptığını dile getirdiler. Iğdır Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi’nin ise iki yıldır yayında olduğu, İlahiyat Fakültesinin vizyonuna ve hedeflerine yakışır bir dergi olduğu vurgulandı.
Ziyaretten son derece memnun olduğunu belirten Rektör Yılmazda, şunları söyledi: “Türkiye, akademik yayınlar bakımından son yıllarda önemli ilerlemeler kaydetmiştir. Yeni dönemde yayın sayısı kadar hatta daha fazla bu yayınların kalitesi ve üretilen bilginin toplumsal hayata ve teknolojiye uygulanabilirliği önem kazanır hale gelmiştir.Iğdır Üniversitesi olarak bizler, ülkemizde sosyal bilimler ve ilahiyat bilimleri sahasında kendilerine saygın bir yer edinen bu akademik yayınlarımızı bilim çevreleriyle buluşturmanın kıvancını yaşıyoruz. Başta üniversitemiz bünyesinde yayınlanan akademik dergiler olmak üzere hocalarımızın ve öğrencilerimizin kendi kapasitelerini kullanarak yürütecekleri bilimsel faaliyetler için her türlü desteği vermeye devam edeceğiz. Sizler ve sizlerin şahsında akademik personelimizden beklentimiz kendi sınırlarınızı daha çok zorlamanız, özgün, nitelikli ve dünya ile yarışır bilimsel ürünler ortaya koymanızdır.”
Iğdır Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi ve İlahiyat Fakültesi Dergisinin yeni yayın dönemine ilişkin vizyon ve hedeflerinin konuşulmasının ardından Rektör Yılmaz, dergi editörlerine birer plaket takdim etti.