İzmir’in Aliağa ilçesinde ’23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’ kutlamaları, Aliağa Belediyesi Sanat Evi (ASEV) öncülüğünde Helvacı Mahallesi’nde düzenlenen etkinlikler ile devam etti.
Aliağa Cumhuriyet Meydanı’nda, 2 ülkeden 60 çocuğun katılımıyla start alan ve 3 gün sürecek olan kutlama etkinliklerinin ikinci durağı ise; Helvacı Mahallesi oldu.
Helvacı Mahallesi‘nde yapılan kutlamalarda ilk olarak ASEV tango grubu sahne aldı. Ardından Aliağa’nın kardeş şehirleri arasında olan Bosna’nın Kakanj ve Makedonya’nın Radoviş şehirlerinden gelen misafir öğrenci gruplarının, yerel müzikleri eşliğinde sergiledikleri folklorik halk oyunları büyük beğeni topladı. Rengârenk folklorik kıyafetleriyle ülkelerinin yöresel danslarını sergileyen çocuklar, izleyenler tarafından ayakta alkış aldı. ASEV’in zeybek ve Grease ile birlikte cha cha gruplarının gösterileri de izleyenlerden tam not aldı.
KUTLAMALAR DEVAM EDECEK
Aliağa’da 23 Nisan kutlama programının, 24 Nisan Cuma günü Yenişakran Eski Açıkhava Düğün Salonu’nda gerçekleştirilecek etkinlikle son bulacağı belirtildi.