Balıkesir Engelli Çocuklar Şenliği kapsamında düzenlenen futbol maçında kentin protokol üyeleri, Balıkesirsporlu futbolcular ve özel sporculardan karma şekilde oluşturulan takımlar, engellilerle yeşil sahada buluştu.
Atatürk Stadyumu’nda gerçekleşen Engelli Çocuklar Şenliği, motosikletli Yunus Timleri’nin gösterileriyle başladı. Firdevs Hattatoğlu Özel Mesleki Eğitim Merkezi öğrencisi Aytekin Dülek’in, 6. Uluslararası Sporcular Atletizm oyunları 100 metrede elde ettiği birincilik madalyası Vali Mustafa Yaman tarafından verildi.
Vali Mustafa Yaman maç öncesi yaptığı açıklamada, "Engelliler Haftası nedeniyle hafta boyunca ilimizde etkinlikler yapıyoruz. Bugün de Balıkesirspor’un yöneticileri, antrenörü ve oyuncularıyla maç oynayacağız, onlar da bugün bizimle. Engelli kardeşlerimizle maç yapacağız. Bildiğiniz gibi devletimiz engelliler için çok ciddi hem önlem hem de destekler veriyor. Allah kimseyi sıkıntılı bir duruma düşürmesin" dedi.
Balıkesirspor Teknik Direktörü Cihat Arslan ise "Önemli bir proje, hepsi bizim çok değer verdiğimiz çocuklarımız, kendi gençlerimiz. Balıkesirspor olarak bütün sosyal faaliyetlerde olmamız gerekiyor. Çünkü şehrin en büyük sosyal olgusu biziz, bu ili biz temsil ediyoruz. Bize nasıl bir görev düşüyorsa bu konuda sonuna kadar her zaman varız. Destek değil, biz onların yanında olmak için geldik. Onların desteğe değil, hayatı bizimle paylaşmaya ihtiyacı var. Bu güzelliği yaşayacağız" şeklinde konuştu.
Vali Mustafa Yaman, İl Emniyet Müdürü Feridun Boz, Balıkesirspor Teknik Direktörü Cahit Arslan, Balıkesirsporlu futbolcular ve özel sporculardan oluşturulan karma takımların kıran kırana yaptığı maç 3-3 sona erdi. Penaltılar sonucunda ise beyaz takım, rakibi siyah takımı 5-3 yenerek sahadan galip ayrıldı.