Mustafa Kemal Atatürk’ün Malatya’ya gelişinin 84. Yılı nedeniyle kentte çeşitli etkinlikler düzenlendi.
İlk olarak Atatürk Anıtı önünde düzenlenen çelenk koyma töreninde Malatya Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Garnizon Komutanlığı ile CHP, Malatya Barosu ve Atatürkçü Düşünce Derneği Malatya Şubesi tarafından çelenk sunumu gerçekleştirildi.
Kurumların çelenk sunumlarının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Daha sonra Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, şeref defterine yazarak, imzaladı. Başkan Çakır, Şeref Defterine yazdığı metni okuyarak “Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk, Malatya’mızı ziyaretinizin 84. Yıl dönümünde kalabalık bir heyetle birlikte manevi huzurunuza gelmiş bulunuyoruz. Her türlü zorluk ve imkansızlıklara rağmen büyük mücadeleler sonucunda bizlere emanet Türkiye Cumhuriyeti gösterdiğiniz hedefle doğrultusunda büyümekte ve yükselmektedir. Türkiye Cumhuriyeti’nin önemli illerinden biri olan Malatya ise bölgesinde bir yıldız gibi parlamaktadır. Hızlı ve modern bir şekilde gelişen ve büyüyen ilimiz büyükşehir statüsü ile taşlandırılmış olup yapılan yatırımlar ve hizmetler Avrupa Birliği standartlarında bir il olma yolunda hızla ilerlemektedir. Bu millete hizmet eden onun efendisi olur düsturundan hareketle hizmet anlayışını sürdüren belediyemiz başlattığı hizmet kervanını Malatya’mızın muasır medeniyetler seviyesine ulaşıncaya kadar devam ettirecektir” dedi.
Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törenin ardından protokol üyeleri Atatürk Evi’ni gezdi. Burada Atatürk’ün 1937 yılında geldiği Malatya’da kaldığı sırada kullanılan eşyaları inceleyen protokol daha sonra Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlenen konferansa geçti.
Burada düzenlenen etkinlikte de günün anlam ve önemi hakkında Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın konuşmasından sonra öğrenciler tarafından şiirler okundu. Etkinlik Malatya Lisesi Tarih Öğretmeni Abdulvahap Alkan’ın “Malatya ve Atatürk” konulu sunumu ile son buldu.
Atatürk’ün Malatya’ya gelişinin 84. Yılı nedeniyle düzenlenen etkinliklere Malatya Valisi Süleyman Kamçı, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, 2.Ordu Garnizon Komutanı Tümgeneral Mehmet Akyürek, Yeşilyurt Kaymakamı Nesim Babahanoğlu, Battalgazi Kaymakamı Vedat Yılmaz, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper, Emniyet Müdürü Dr.Ömer Urhal, Baro Başkanı Enver Han, CHP İl Başkanı Enver Kiraz ile Vali yardımcıları, resmi kurum temsilcileri ve öğrenciler katıldı.
Bu arada Atatürk’ün Malatya’ya geliş yıldönümü nedeniyle kentteki tüm resmi dairelere Türk Bayrakları asıldı.