Selçuk Üniversitesi (SÜ), dünyanın en saygın sıralama kuruluşlarından biri olan Scimago Enstitüsü tarafından hazırlanan, yenilikçi bilgi üretme ve bunun teknolojiye etkisine ilişkin 2014 yılında değerlendirmeye alınan 4 bin 849 eğitim kurumu arasında “Yenilikçilik Bilgi Üretme” kriterinde 275’inci, “Teknolojik Etki” kriterinde ise 377’nci oldu.
TÜRKİYE’DE 10’UNCU SIRADA
Scimago Enstitüsü tarafından hazırlanan dünya sıralamalarında 2011 yılından bu yana istikrarlı yükselişini sürdüren Selçuk Üniversitesi, Yükseköğretim Kurumlarının patentlerde atıf yapılan bilimsel yayın çıktıları açısından sıralandığı Yenilikçi Bilgi kriterine göre 2011 yılında 494’üncü sırada iken 2014 yılında 275’inci sıraya yükseldi. Değerlendirmeye girebilen 60 Türk üniversitesi içerisinde ise 10’uncu sırada yerini aldı. Yükseköğretim Kurumlarının patentlerde atıf yapılmış olan bilimsel yayınların oranı açısından sıralandığı Teknolojik Etki kriterine göre ise Selçuk Üniversitesi, 2011 yılında 761’inci sırada iken 2014 yılında 377’nci sırada yer aldı.
“TÜBİTAK BAŞARISINI ULUSLAR ARASI ALANDA TESCİLLEDİ”
SÜ Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, yenilikçilik göstergesi açısından Scimago sıralamasında elde edilen bu başarının Selçuk Üniversitesi’nin TÜBİTAK tarafından hazırlanan 2014 Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksinde 10’uncu sırada, ‘Fikri Mülkiyet Havuzu’ açısından yapılan derecelendirmede ise 1’inci sırada yer almış olma başarısını uluslararası alanda da tescil ettiğini ifade etti.
Rektör Prof. Dr. Gökbel, “Bu süreci üniversitenin araştırma-geliştirme enstitüleri, sanayi kuruluşları gibi farklı paydaşlar arasındaki etkileşim fırsatlarının bölgesel ve ulusal yenilik sistemini güçlendirmek üzere değerlendirebiliriz. Geleceğe dönük olarak sürdürülebilir başarı açısından üniversitemizin gelişim stratejileri, üniversitelerin bilgiye dayalı toplumlar için yenilik sisteminde önemli bir işlevi olduğu bilinciyle planlanmaktadır. Bu anlayış Selçuk Üniversitesine Yenilikçi ve Girişimci üniversite olma ve beraberinde sıralama kuruluşlarının listelerinde yükselme fırsatı sunmaktadır. Bu nedenle motivasyonel bir araç olmasından dolayı uluslararası sıralama kuruluşlarının listelerinde her alanda yükselme gayretimiz devam etmektedir. Süregelen bu başarıda emeği geçen tüm araştırmacılara teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.