SİNOP (AA) - KOSGEB Sinop Hizmet Merkezi Müdürü Gürsel Kızılaslan, kurumsallaşmak ve markalaşmak isteyen KOBİ'lere 150 bin TL destek verileceğini belirterek, tüm KOBİ'lere proje çağrısında bulundu.

Kızılaslan, yaptığı yazalı açıklamada, KOBİ’lerin sağlıklı bir biçimde büyüyebilmesi, daha uzun ömürlü olabilmesi ve ekonomideki etkinliklerinin attırılabilmesi için özellikle yönetim becerilerinin ve kurumsal yetkinliklerinin geliştirilmesinin büyük önem arz ettiğini belirtti.

Bu kapsamında KOBİ'lerin Yönetim Becerilerini ve Kurumsal Yetkinliklerini Geliştirmek ve KOBİ’lerin Markaya Yönlendirilmesi konularında çağrıya çıkılmış olup toplamda 100 milyon liralık bir bütçe ile KOBİ’lerin projelerinin desteklenmesi yönünde çalışmaların tamamlandığını kaydeden Kızılaslan, bir süredir beklenen bu destekten Sinoplu KOBİ’lerin de faydalanmasını istediklerini vurguladı.

Merkezi değerlendirme ile belirlenecek projelerin destekleneceğini hatırlatan Kazılaslan, Sinop’tan nitelikli projelerin çıkacağına ve bu destekten faydalanacağına inandığını, konuyla ilgili ayrıntılı bilgiye KOSGEB Sinop Hizmet Merkezinden ulaşılabileceğini ifade etti.

KOBİ proje destek programına 30 Ocak tarihinde başlayan çağrı açılış tarihinin, 20 Mart 2015 saat 23.50’de sona ereceği uyarısında bulunan Kızılaslan, şöyle devam etti:

"Bu tarihten sonra sistem proje başvurularına kapatılacağından hiçbir şekilde proje başvurusu yapılamayacak. Proje Başvuru Formu www.kosgeb.gov.tr internet adresinden doldurulup çıktısı alınarak ekli belgelerle birlikte ilgili KOSGEB Hizmet Merkezi’ne verilecek. Proje süresi en az 6 ay, en fazla 24 ay olacak. Bu destek kapsamında destek oranı Sinop için yüzde 60 olarak açıklandı. İşletme başına verilecek destek 150 bin liraya kadar çıkabilecek. Destek programını ilimiz ekonomisi ve KOBİ’lerimizin gelişmesi açısından çok önemsiyorum."