Hukukçular Dernek Başkanı Avukat Necati Karabay, Cumhuriyet Gazetesinin peygamber efendimizin gözü yaşlı karikatürüyle ilgili yapılan yayınları, “Müslüman mahallede salyangoz satmaktır” diyerek tepkisini gösterdi.
Karabay, Charlie Hebdo dergisinin peygamber efendimizin gözü yaşlı karikatürüyle ilgili yapılan yayınların provokasyon olduğunu söyledi. Malatya Adliyesi önünde yapılan basın açıklamasına AK Parti Malatya Milletvekili aday adaylığını açıklayan Avukat Bayram Taştan da katılarak, açıklamaya destek verdi. Avukatlar adına basın açıklamasını Hukukçular Dernek Başkanı Necati Karabay yaptı. Terör saldırısının ardından, rezil Charlie Hebdo dergisinin yine küstahça bir tavırla, Peygamber Efendimizin gözü yaşlı karikatürünü yayımlayarak, yeni bir provokasyon yaptığı açıkça görüldüğünü ifade eden Karabay, “Derginin bu provokasyonla olayın daha da büyümesini istediği anlaşılırken; dünkü nüshasında Cumhuriyet Gazetesi’nin bu karikatürlerle ilgili dört sayfayı yayınlaması, köşe yazarlarının köşelerinde makaleler yayımlaması, Müslüman mahallesinde salyangoz satmaktır. İslamofobianın tüm dünyayı sardığı ve Avrupa’da yaşayan her 3 kişiden birinin İslamofobia hale geldiği bir dönemde Müslüman bir ülkede Müslümanları tahrik etmekteki amaç bellidir. Cumhuriyet Gazetesinin, küresel İslam düşmanlarının el ele vererek Charlie Hebdo vesilesiyle açık bir cephe oluşturma girişimini Charlie Hebdo’yu Türkiye’de Türkçe basarak ne yapmak istediği ortadadır. Müslümanların Peygamberlerine bağlılıkları Fransızların karikatüre olan tutkularından değersiz mi? Bunu görmezden gelmekteki amacın ne Cumhuriyet Gazetesi? Basın özgürlüğü adı altında dinimize, değerlerimize, kutsalımıza saldıran ve hakaret eden Charlie Hebdo mizansen dergisinin Türkiye’ye girmesine vesile olarak önce tahrik sonra taşeron tetikçi mizansenin bir parçası olmaktaki amacın ne Cumhuriyet Gazetesi?” diye konuştu.
GAZETE VE KÖŞE YAZARLARI HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDULAR
Necati Karabay, basın açıklamasını okuduktan sonra Cumhuriyet Başsavcılığına avukatlar Bayram Taşkın, Şahin Çağlar, Mesut Taylan, M. Ali Köroğlu, Özcan Çetin, Namık Gören ve Reha Hotar Cumhuriyet Gazetesi (Yenigün Haber Ajansı A.Ş. yetkilileri) ve Cumhuriyet Gazetesi köşe yazarları Cayda Karan ve Hikmet Çetinkaya’yı halkı kin ve düşmanlığa tahrik, dini değerleri alenen aşağılamak suçu savıyla şikayetçi oldular.