TKBL 2014-15 Sezonu Spor-Toto Play-Off’ları basın toplantısı, Abdi İpekçi Spor Salonu’nda gerçekleşti. Play-Off’lara kalma başarısı gösteren takımların başantrenör ve oyuncu nezdinde temsil edildiği basın toplantısında kulüpler eşleşmeleri değerlendirdiler ve hedeflerini dile getirdiler.
Toplantıya Adana ASKİ’den başantrenör Kaan Artun ve oyuncu Nilay Kartaltepe, Beşiktaş’tan başantrenör Ömer Buharalı ve oyuncu Gülşah Akkaya, Edirne Belediyesi Edirnespor’dan başantrenör Mehmet Can Öztürk ve oyuncu Ayşe Cora, Fenerbahçe’den başantrenör Jacek Winnicki ve oyuncu Cansu Köksal, Galatasaray Odeabank’tan başantrenör Ekrem Memnun ve oyuncu Nevriye Yılmaz, İstanbul Üniversitesi BGD’den genel koordinatör Murat Tümer, başşantrenör Fırat Okul ve oyuncu Özge Yavaş, Orduspor’dan başantrenör Alper Durur ve oyuncu Dilek Akıncı katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını TBF Asbaşkanı Dinçer Çetintaş yaptı. Dinçer Çetintaş yaptığı konuşmada TKBL Play-Off’larının Spor Toto isim sponsorluğunda oynanacağını açıklayarak, “Gerçekten çok güzel bir sezon oldu. Herkesi tebrik ederim. Takımlarımız gerek Avrupa’da, gerekse ligde çok güzel bir sezon yaşattı. Play-off daha da güzel geçecek. Umarım sonunda hak eden takım kazanır ve hepimiz alkışlarız” dedi.
Dinçer Çetintaş’ın ardından takımların başantrenörleri ve oyuncuları kürsüde yer alarak eşleşmeler ve normal sezon hakkında görüşlerini dile getirdiler. Toplantıya katılamayan AGÜ Spor adına başantrenör Ayhan Avcı ve oyuncu Sinem Ataş video yoluyla görüşlerini aktardılar.
MEMNUN: "İYİ BİR NORMAL SEZON GEÇİRDİK"
Galatasaray Odeabank Başantrenörü Ekrem Memnun, iyi bir normal sezon geçirdiklerini belirterek, "Oyuncuların performansı açısından da iyiydi. Şimdi sezonun en önemli kısmı başlayacak. Yepyeni bir oyun olacak. Play-off’lar farklı geçiyor. Herkes en iyi oyununu oynuyor. Biz de ligin son şampiyonu olarak en konsantre şekilde hazırlıkları yaptık. Amacımız bu ligi yeniden şampiyon bitirmek. Sakatlık yaşamadan, ev sahibi avantajını kullanarak şampiyon olmak istiyoruz" diye konuştu.
Galatasaray Odeabank oyuncusu Nevriye Yılmaz, “Centilmen bir play-off diliyorum. Takımlara başarılar diliyorum. Şampiyon unvanını korumak istiyoruz" dedi.
ÖZTÜRK: "DAR ROSTASYONLA OYNUYORUZ"
Edirne Belediyesi Edirnespor Başantrenörü Mehmet Can Öztürk, “Edirnespor’un bütçeleri doğrultusunda play-off’a yükselmesinden çok mutluyuz. Edirneli taraftarlara teşekkür ediyorum. Dar rotasyonla oynuyoruz. Şimdi play-off’ta çok genç bir ekiple oynayacağız. İyi bir şekilde mücadelemizi etmek istiyoruz” şeklinde konuştu.
Edirne Belediyesi Edirnespor oyuncusu Ayşe Cora, kendileri için zor bir süreç olacağını ifade ederek, "Eksik kadroyla mücadele edeceğiz. Elimizden gelen performansı sergileyeceğiz" değerlendirmesini yaptı.
AVCI: "GÜZEL BİR LİG YAŞADIK"
AGÜ Spor Başantrenörü Ayhan Avcı, güzel bir lig yaşadıklarını belirterek, "Kadın basketbolunun marka değerini çok arttırdık. Böyle bir zorlu ligde ikinci olarak çıktık. Bundan sonra play-off’ta daha iyisini yapmak ve finale çıkmak istiyoruz. TKBL dışındaki hedeflerimizi de yakaladığımızı düşünüyorum. Türk oyuncularımıza da iyi dakikalar verdik, bu fırsatı kullandılar. Her sezon daha iyi olmak bizim prensibimiz. Play-off’ta da daha yukarısını istiyoruz" ifadelerini kullandı.
AGÜ Spor oyuncusu Sinem Ataş, rakipleri Orduspor’un iyi bir ekip olduğunu vurgulayarak, "Ama finale kadar kayıpsız ilerlemek istiyoruz. Tüm takımlara başarılar diliyoruz" dedi.
DURUR: "HER MAÇIMIZI KAZANMAK İSTİYORUZ"
Orduspor Başantrenörü Alper Durur, sakatlık yaşamadan zor bir sezonun sonuna geldiklerini dile getirerek, "Herkesin düşme potasında olarak gördüğü bir takım olarak play-off’a yükseldik. Bu bizi mutlu etti. Karakter sahibi oyuncular, birbirlerine yardımcı olan staff ve büyük Orduspor taraftarı bizi sezon içerisinde destekledi. Geçen yıl da play-off’a kalmıştık. Basketbol oynarken zevk alan bir takımımız var. Takım oyununu yansıtarak her maçı kazanmak istiyoruz. Abdullah Gül Üniversitesi karşılaşmasını da kazanmayı hedefliyoruz. Rakibimize de başarılar dilerim.”
Orduspor oyuncusu Dilek Akıncı, play-off’a kalmaktan mutlu olduklarını söyleyerek, "İyi bir performans sergiledik. Takım olarak hepimiz inançlıyız. Tüm takımlara başarılar" açıklamasını yaptı.
WINNICKI: "UMARIM KAZANAN TARAF BİZ OLURUZ"
Fenerbahçe Başantrenörü Jacek Winnicki, sezonu 3. tamamladıklarını hatırlatarak, "Rakibimiz Beşiktaş ile bu sezon oynadığımız iki maçı da kaybettik. Ancak buna rağmen tarafların şanslarının eşit olduğunu düşünüyorum. Umarım kazanan taraf biz oluruz" dedi.
Play-off’larda iki maçı da kazanarak tur atlamak istediklerini söyleyerek, rakipleri Beşiktaş’a da başarı diledi.
BUHARALI: "KAZANMAMIZI SAĞLAYAN OYUNU TEKRARLAMAK İSTİYORUZ"
Beşiktaş Başantrenörü Ömer Buharalı, sezon içinde iki kez yendikleri Fenerbahçe ile eşleştiklerini hatırlatarak, "Sezon başında böyle bir eşleşme olsa kimse bize şans vermezdi ama şu anda insanların aklında şüphe bırakabiliyoruz. Bizim için iyi bir izlenim. Saha avantajı Fenerbahçe’de olacak ama biz de sezon içindeki iki maçı kazanmamızı sağlayan oyunu tekrarlamak istiyoruz" ifadelerini kullandı.
Beşiktaş oyuncusu Gülşah Akkaya, ligin çekişmeli geçtiğini vurgulayarak, "Son ana kadar nihai sıralamalar belli değildi. Fenerbahçe’yi iki kez ligde yendik ama bu sefer şampiyonluk için oynayacaklar. Kalitelerini biliyoruz. İki maç çok keyifli geçmişti. Aynı keyifte bir maç izletmek istiyoruz" dedi.
OKUL: "İLK DÖRTTE YER ALMAK İSTİYORUZ"
İstanbul Üniversitesi BGD Başantrenörü Fırat Okul, Spor Toto’nun play-off’lara sponsor olmasının önemli olduğunu belirterek, şunları söyledi:
"Spor Toto ile Türkiye Basketbol Federasyonu’na teşekkür ediyorum. Sezon başında belirlediğimiz hedefler vardı. Bu doğrultuda hem ligde hem de Avrupa’da zorlu maçlar oynadık. Adana ASKİ ile ev sahibi avantajı elde etme adına büyük bir mücadele verdik. Sezonu ilk dört içerisinde tamamladık. Şimdi play-off’ta ilk turu geçmek ve ilk dört içerisinde yer almak istiyoruz.”
İstanbul Üniversitesi BGD oyuncusu Özge Yavaş, lige ilk dört hedefiyle başladıklarını ifade ederek, "Bu hedefler doğrultusunda mücadelemize devam edeceğiz. Adana ASKİ’ye karşı saha avantajımızı en iyi şekilde kullanmak istiyoruz" açıklamasında bulundu.
ARTUN: "YARI FİNAL İSTİYORUZ"
Adana ASKİ Başantrenörü Kaan Artun, “Play-off’a isim sponsoru gelmesi çok sevindirici bir haber" diyerek, "Sezon başında hedeflerimiz Türkiye Kupası’nda final oynamak ve sezonu ilk beş içinde bitirmekti. İki hedefi de başardığımız için çok mutluyuz. Play-off’un en zor eşleşmesi bence. Arada sadece bir galibiyet var ve maçlarımız çok yakın geçti. Adana’yı en iyi şekilde temsil etmek ve play-off’larda yarı final istiyoruz" dedi.
Adana ASKİ oyuncusu Nilay Kartaltepe ise, “Ligi ilk beşte bitirdiğimiz için mutluyuz ama artık gerçek sezon başlıyor. Seriye gerçekten iyi hazırlandık. Tüm takımlara başarılar diliyorum" değerlendirmesinde bulundu.