Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, “Kuruluşunun 95. yılını kutladığımız Türkiye Büyük Millet Meclisi, demokrasimizin, milli devletimizin ve geleceğimizin en büyük güvencesidir. Bu güvencenin toplumsal dayanağı ve en temiz kaynağı ise çocuklarımızdır” dedi.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajında, çocuklara daha güzel, daha yaşanabilir bir ülke bırakmanın ve onları geleceğe hazırlamanın herkesin üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesiyle mümkün olduğunu vurgulayan Vali Çomaktekin, “Çocuklarımızı ülkesini, milletini seven, onlar için çalışıp üreten insanlar olarak yetiştirmek hepimizin sorumluluğudur. Unutulmamalıdır ki, umudumuz, en önemli zenginliğimiz olan çocuklarımıza sahip çıkmak, geleceğimize sahip çıkmaktır. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını, ülkemizde dünya çocuklarının da katılımıyla kutlayarak, barış ve kardeşlik gibi yüce değerlerin içtenlikle paylaşılmasına, dünyaya yayılmasına, farklı kültürlerin ortak noktada buluşmasına ve kaynaşmasına aracılık etmekteyiz” diye konuştu.
Çomaktekin, mesajının devamında şunları kaydetti: “Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, milli mücadelede emeği geçmiş olan herkesi saygı ve rahmetle anarken, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 95. yılını ve milletimizin ve cumhuriyetimizin teminatı olan çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum.”