Toplum sağlığına katkıyı amaç edinmiş, hızlı büyüme grafiği ve inovatif ürünleriyle dikkat çeken Berko İlaç, OTC Grubunu kurdu.
Takviye Edici Gıda Ürünleri (OTC) alanında Türkiye’de öncü ve lider olan Berko İlaç, OTC Grubunun kurulmasıyla bu alandaki liderliğini sürdürerek daha da büyümeyi hedefliyor. OTC Grubunun kurulmasıyla birlikte üretim tesislerinde gece vardiyası uygulamasına geçilerek üretim kapasitesi artırıldı. Saha kadrosu ve üretim olmak üzere 100’ü aşkın yeni çalışanın istihdam edildiği OTC Grubu için yönetici atamaları tamamlandı.
Vedat Karadağ, Berko İlaç OTC Grubu Satış Müdürü olarak atandı.
Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü mezunu olan Karadağ, ilaç sektörü kariyerine 1996 yılında Sanofi Aventis satış departmanında başladı ve 2001- 2008 yılları arasında bölge müdürü olarak devam etti. Mayıs 2008’den itibaren Berko İlaç Antalya Bölge Müdürü olarak göreve başlayan Karadağ, Ocak 2015 tarihi itibarıyla Berko İlaç OTC Gurubu Satış Müdürü olarak görev yapmaktadır.
Savaş Duman, Berko İlaç OTC Grubu Ürün Müdürü olarak göreve başladı. Anadolu Üniversitesi İktisat Bölümü’nde lisans eğitimini tamamlayan Duman, sonra Bahçeşehir Üniversitesi Stratejik Pazarlama ve Marka Yönetimi Bölümü’nde MBA yaptı. İlaç sektöründeki kariyerine 2006 yılında Abdi İbrahim İlaç firması satış departmanında başlayan Savaş Duman; sonra satış eğitim yöneticiliği ve OTC grubu ürün müdürlüğü görevlerinde bulundu. Duman, Aralık 2014 tarihi itibarıyla Berko İlaç OTC Grubundan sorumlu Ürün Müdürü olarak görev yapmaktadır.
Eczacı Berat Beran tarafından 1970’li yıllarda eczane eczacılığıyla başlayan, eczane laboratuarındaki küçük çaplı imalatlar ile Beran Laboratuarı olarak devam eden ve 1984 yılında Berko İlaç ve Kimya Sanayi Ltd. Şti. olarak ilaç sanayindeki yerini bulan Berko İlaç, piyasada olmayan yenilikçi ürünleri sektöre ve Türk tıbbına kazandırmış; insan sağlığını geliştirmeye kendini adamış ve hızlı büyüyen bir firma olarak biliniyor. 550’yi aşkın çalışanı ve 10 bin metrekare kapalı alanı olan, iki üretim tesisiyle son altı yılın en fazla büyüyen firması olarak görülüyor. 10 bin metrekare kapalı alana sahip 3. üretim tesisinin inşaatı devam ediyor.