Viranşehir’de İstiklal Marşı’nin kabülü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma etkinliği gerçekleştirildi.
Belediye Kültür Merkezi Konferans Salonunda gerçekleştirilen kutlama programına Viranşehir Kaymakamı Huzeyfe Citer, Cumhuriyet Başsavcısı Yusuf Başlar, Emniyet Müdürü Esat Uğur, Jandarma Komutanı Tuncay Kaplan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Sağır, Devlet Hastanesi Başhekimi İlhan Erkan, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Yıldırım, daire müdürleri, gaziler, öğretmen ve öğrenciler katıldı.
Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Sagır, "İstiklal Marşımızın T.B.M.M. de kabul edilişinin 94. İnsanları bir araya getiren ortak değerler vardır. Bu değerler millet olmanın da aracıdır. Ülkenin hangi bölgesinde olursa olsun, insanların üzerinde ittifak edebilecekleri noktalar mutlaka vardır.
İstiklal Marşı, millet için önemli bir belgedir. Var oluş belgesidir. Yediden yetmişe milletin bütün fertlerinin ortak duygusunu terennüm eder. Üzerinde herkesin anlaştığı, anlaşabileceği ya da anlaşması gereken düşünceler, duygular İstiklal Marşını oluşturur. Mehmet Akif, İstiklal Marşında milleti çok iyi temsil etmiştir. Milletin rengi bütün tonlarıyla şiire yerleşmiştir. Marş bu niteliğiyle millete küçük, ama önemli bir rehber niteliğindedir" dedi.
Program da; Fatih Sultan Mehmet Anadolu Lisesi Öğrencileri tarafından oratoryo gösterisi gerçekleştirilirken, İstiklal Marşının 10 kıtası Mehmet Akif Ersoy İlkokulu Öğrencisi Medine Doğan tarafından ezbere okundu. Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencilerinden İbrahim Halil Kapan, "Zalimi Alkışlayamam" şiirini, aynı okuldan İbrahim Bulut, "Atiyi Karanlık Görerek Azmi bırakmak" adlı şiirini okudu.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Sağır, programı hazırlayan Şube Müdürü İbrahim Yagan ve programda emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencileri katkılarından dolayı tebrik etti.