Ömür AVCI/TRABZON,()

CONSTANT KRİZİ

Spor Toto Süper Lig’de 22’nci haftanın kapanış karşılaşmasında Kardemir Karabükspor’u ağırlayan Trabzonspor’da Gineli oyuncu Kevin Constant, disiplinsiz davranışları nedeniyle kadroya alınmadı. UEFA Avrupa Ligi’nde Napoli ile deplasmanda oynanan karşılaşmada ilk 11’de olmadığını öğrenince, sosyal medya hesabından bu durumu eleştiren bir paylaşımda bulunan Constant, Trabzon’a döndükten sonra teknik direktör Ersun Yanal tarafından antrenmanlara alınmadı.

ÇARŞAMBA GÜNÜNE KADAR İZİNLİ

Constant’ın yarın savunmasının alınacağı ve Çarşamba gününe kadar izinli olduğu açıklandı. Bu sezon Milan'dan 2,5 milyon euro bonservis bedeli ve yıllık 2.4 milyon euro garanti para karşılığında transfer edilen Kevin Constant hakkındaki kararın yarın hem futbolcunun savunması hem de teknik kadronun raporu sonrasında verilmesi bekleniyor.

Ersun Yanal da, karşılaşma öncesinde yayıncı kuruluşa yaptığı açıklamada, “Constant'a Çarşamba gününe kadar izin verdik. Yarın savunmasının ardından durumuyla ilgili karar vereceğiz” dedi.

TRABZONSPOR’DA EKSİKLER FAZLA

Trabzonspor'da sakatlıkları bulunan Belkalem, Onur Recep Kıvrak, Yatabare, Yusuf Erdoğan, Waris ile kart cezalısı Medjani Karabükspor maçında kadroda yer almadı. Ayrıca Ferhat Yazgan ve Musa Nizam da 18 kişilik maç kadrosunda kendilerine yer bulamadı.

YILMAZ VURAL İLK MAÇINDA

Geçtiğimiz hafta Tolunay Kafkas’la yollarını ayıran Karabükspor’da teknik direktörlük görevine getirilen Yılmaz Vural, ilk maçında bir dönem görev yaptığı Trabzonspor’a konuk oldu. Konuk ekipte, sakatlıkları bulunan Aykut Özer, Aykut Akgün, İbrahim Serdar Aydın, Hakan Özmert, Fatih Candan, Kuca Alves Miranda ve Alpay Koçaklı kadroda yer almadı.

YEŞİLAY PANKARTIYLA ÇIKTILAR

Karşılaşma öncesi takımlar sahada Yeşilay’ı tanıtıcı pankartlarla çıktı. Trabzonspor, “Uyuşturucu ile verkaç yapmayın”, konuk ekip Kardemir Karabükspor ise, “Bağımlılıkla mücadelede 95 yıl” pankartlarıyla sahaya çıktı.

TARAFTAR İLGİSİ AZ

Bu arada Napoli maçında sezonun seyirci rekorunu kıran Trabzonspor’da, taraftarlar Kardemir Karabükspor maçına ilgi göstermedi. Maçı yaklaşık 5000 bordo mavili taraftar takip ederken, 100 civarında konuk taraftar da kendilerine ayrılan bölümde takımlarını destekledi.