ÇİN’de geçtiğimiz hafta düzenlenen Dünya Liselerarası Atletizm Şampiyonası’nda 1500 metrede birinci olan Songül Konak, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ı ziyaret etti.
Belediye Başkanı Dündar, Osmangazi Belediyespor Kulübü sporcusu olan dünya şampiyonu Songül Konak ve antrenörünü Abdurrahman Deriş’İ cumhuriyet altını ile ödüllendirdi. Songül Konak’ı tebrik eden Belediye Başkan Dündar, şöyle dedi:
"Songül’ün yakaladığı başarıların hiç biri tesadüf değil. Spor ve okul hayatında yürüttüğü disiplinli çalışmaların sonucu başarıdan başarıya koşuyor. Türkiye’de iki rekora imza attı. Geçtiğimiz hafta da Dünya Liselerarası Atletizm Şampiyonası’nda 1500 metrede şampiyon olarak bizlere büyük gurur yaşattı. Elde ettiği dünya şampiyonluğundan dolayı kendisini kutluyor, başarılarının devamını diliyorum."
Bu yıl önemli başarılara imza attığını belirten Songül Konak ise şunları söyledi:
"Şubat ayında Turkcell Gençler ve Büyükler Türkiye Salon Atletizm Şampiyonası'nda 1500 metrede 4.20.82'lik derece elde ederek 22 yıllık Türkiye rekorunu kırdım. Daha sonra Balkan Gençler Şampiyonası’nda bu dereceyi 4.16.47’ye çekerek Balkan üçüncüsü oldum. Geçtiğimiz hafta da Liselerarası Atletizm Şampiyonası’nda 1500 metrede dünya şampiyonluğunu elde ettim. Bu başarıları elde etmemde Osmangazi Belediye Başkanımız Mustafa Dündar’ın büyük katkısı oldu. Şimdi önümde olimpiyatlar var. İnşallah sıkı bir çalışma ve başkanımızın destekleri ile olimpiyatlara da katılacağım."

FOTOĞRAF