Gümüşhane’de İl Özel İdaresi tarafından finanse edilen ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından yürütülen proje kapsamında 2 bin 360 adet plastik polen tuzaklı kovan altlığı arıcılara dağıtıldı.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen dağıtım törenine Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü İl Edip Birşen, Arıcılar Birliği Başkanı Niyazi Gül, kurum müdürleri ve üreticiler katıldı.
Törende 2015 yılı arı kayıt sistemine kayıtlı olan ve arılı kovan desteğinden faydalanan 103 arıcıya 2 bin 360 adet plastik polen tuzaklı kovan altlığı dağıtıldı.
Projenin amacının arıcıların geleneksel kalıpları kırarak yeni ürün ve yöntemlere yönelmelerini sağlamak olduğunu ifade eden Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Edip Bİrşen, Gümüşhane’nin zengin florası ve coğrafi yapısıyla arıcılık açısından Türkiye’nin sayılı bölgelerinden birisi olduğunu, mevcut potansiyelin değerlendirilmesi için arıcılığı teşvik ettiklerini söyledi.
Gümüşhane Arıcılar Birliği Başkanı Niyazi Gül ise Gümüşhane’de her geçen yıl arıcılıkta büyük mesafeler kat ettiklerini, 2015 yılında kayıtlı 460 üye ve 57 bin koloni bulunurken, bugün 460 üyeye yükseldiklerin, hedeflerinin üye sayısını 500’e, koloni sayısını da 60 bine çıkarmak olduğunu söyledi.
Törende ayrıca Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen 80 saatlik Arıcılık Kursunda başarılı olan 47 arıcıya sertifikaları verildi.