Türkçe Konuşan Ülkeler Uluslararası Gazeteciler Derneği (TKÜUGD) Genel Başkanı Güngör Yavuzaslan, Azerbaycan’da şehit babası Ferhat Kuliyev ‘i ziyaret etti.
Azerbaycan Parlamentosu Milletvekili Ganira Paşayeva ve Türkçe Konuşan Ülkeler Uluslararası Gazeteciler Derneği (TKÜUGD) Genel Başkanı GüngörYavuzaslan, Azerbaycan’da şehit babası Ferhat Kuliyev’i ziyaret etti.
Ziyarette konuşan 2 Şehit babası Ferhat Kuliyev, “Benım çocuklarım vatan uğrunda şehit oldu. Ben kendim de hazırım. Vatan uğruna savaşmaya ve ölmeye hazırım. Savaşalım ve vatanımızı, toprağımızı geri alalım. Ben bunu isterim. Benim oğullarım toprak uğrunda gitti. Bende canımı toprak uğruna vermek isterim. Sizlerde sağ olun var olun. Ben Türkiye’den, hepinizden razıyım” dedi.
TÜRKİYE’YE SELAM
Azerbaycan’da Karabağ savaşında iki oğlunu şehit veren Ferhat Kuliyev Türkiye’ye selam göndererek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı, Türk Milletini ve Türkiye’deki şehit ailelerini selamladı.
Azerbaycan’în Tavuz bölgesinde yaşayan Kulliyev ailesi oğullarının adına bir çeşme yaptırarak adlarını yaşatıyor. Kendisinde Tavuzlu olan Azerbaycan Parlamentosu Milletvekili Ganira Paşayeva sık sık Ferhat Kuliyev ‘i ziyaret ederek yakından ilgileniyor.
Ermenistan’ın Azerbaycan topraklarına saldırdığı dönemde ülkelerini savunan Araz ve Ayaz Kuliyev kardeşler şehit düşmüştü.