Hollanda'da yapılan yeni bir araştırmaya göre, Panama mantar hastalığının muz üretiminin büyük bir bölümünün gerçekleştirildiği Latin Amerika'ya da sıçramasıyla muzların türü tükenebilir.

ARTIK MUZ YETİŞMEYECEK

Muzlu ekmek, muzlu milkshake, muzlu pasta, muzlu krep ve muzlu çörek. Muzlu hazırlayabileceğiniz çok sayıda yemek mevcut. Hazır vakit varken muzlu yiyecekleri yiyelim. Zira Hollanda'da Wageningen Üniversitesi'nin yaptığı yeni bir araştırmaya göre muzlar artık yetişmeyecek.

ARTIK MUZ YİYEMEYECEĞİZ

Suçlu, yok edilemeyen Panama mantar hastalığı Tropical Race 4. 7.3 milyar dolarlık muz sektörü için kötü bir haber. Ama muz ve muzlu yiyecekleri sevenler için daha kötü bir haber.

HASTALIĞIN LATİN AMERİKA'YA SIÇRAMASI AN MESELESİ

Tropical Race 4, 1960'lardan beri doğu ve güneydoğu Asya'daki muzlara zarar veriyor. Ama şu anda hastalık, diğer kıtalara da sıçrıyor ve muz üretiminin büyük bir bölümünün gerçekleştirildiği Latin Amerika'ya da geçmesi an meselesi.

Hollanda'da Wageningen Üniversitesi'nden muz uzmanı Gert Kema, "Ölümcül hastalık şimdi Pakistan, Lübnan, Ürdün, Umman, Mozambik ve Avustralya'nın bir bölümüne sıçradı" dedi.

Ama bazı iyi haberler de var. Muz türü çok yakında tükenmeyecek. 

Haberler