Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde muhtarlara hitap etti.
Gündeme dair önemli açıklamalarda bulunan Erdoğan PYD-YPG terör örgütü değil diyen ABD'ye "La galibe illalah" bu düsturu aklımızdan çıkarmadan yolumuza devam edeceğiz. Galip olan yalnızca Allah'tır'' diyerek tepkisini dile getirdi. İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;
TÜRKİYE NE ZAMAN AYAĞA KALKSA...

Oturulduğu yerden netice alınmıyor. Kimse oturduğun yerde seni bulmaz. Koşacaksın, çalışacaksın. Biz 13 yıldır bunu yaptık, yapacağız. Birileri Türkiye'yi kendi içinde tutmaya çalışıyor ama biz bu oyuna gelmeyiz. Türkiye ne zaman ayağa kalksa bu oyun oynanmaktadır.
"MİLLETİMİZİ BÖLEMEYECEKLER"

Suriye'de 400 bin masum insanın canı pahasına kurulan tezgahın amacını çok iyi biliyoruz. Siz muhtarlarımızın huzurunda bir kez dah söylüyorum milletimizi bölemeyecekler, ülkemizi parçalayamacaklar.
EZANLARIMIZI SUSTURAMAYACAKLAR

Minarelerden günde 5 vakit okunan ezanları susturamayacaklar. Biz 79 milyon vatandaşımızla, tek millet, tek bayrak, tek vatan demeye devam edeceğiz. Türkiye sadece 1 ülkenin adı değildir. Türkiye aynı zamanda milyonlarca mümin için bir umuttur. Sorumluluğumuz çok büyüktür. Biz bu ülkeyi sağlam tutmazsak, kardeşlerimize yardım eli uzatma imkanımız olmaz.
YENİ TÜRKİYE'NİN TEMELLERİNİ SAĞLAM ATTIK

Türkiye 2023 hedeflerine doğru olan kutlu yürüyüşünü ve terörle mücadelesini kararlılıkla devam ettirecek. Birileri bizim bu 3 yükü birden omuzlayacağımızı sanıyor ama yanılıyor. Hep diyorum Türkiye eski Türkiye değildir. Yeni Türkiye'nin henüz inşa sürecinde olabiliriz ama temelleri sağlam attık.
SONUNA KADAR MÜCADELEMİZ SÜRECEK

Bizim karşımıza hangi güçler çıkartılırsa çıkartılsın millet olarak tarihimizden aldığımız gücümüz var. Eğer mesele sayı üstünlüğü, silah üstünlüğü olsaydı, Alparslan başaramazdı. Eğer mesele sadece teknoloji olsaydı Kurtuluş Savaşı, Çanakkale Savaşı, Vietnam ve Afganistan farklı sonuçlanırdı. Sonuna kadar mücadelemizi sürdüreceğiz.
ONLARI ALINLARINDAN ÖPÜYORUM

Dün bir tweet gösterdiler bana. İki asker bir Türk bayrağı ile duruyorlar ve arkasındaki duvarda bir yazı var; 'Seni seviyoruz uzun adam' Şimdi Güneydoğu'da onlar mücadele ediyorlar. İşte biz, o kardeşlerimizin yanındayız, onlarla beraberiz ama onlar da bir şeye inanıyorlar, şehadete. Bunu küçümseyenler olabilir ama bunun hakikatine inananlar işte o insanlar. Ben de o askerlerimizi, polisimizi, korucularımızı gözlerinden öpüyorum.
PYD BAL GİBİ DE TERÖR ÖRGÜTÜDÜR

Birileri yurtdışına gidip, PYD-YPG terör örgütü değil diyorlar. Bal gibi de terör örgütüdür. Bu ifadeyi kullananlar bu terör örgütlerinin avukatı konumundalar. Hele hele bunlar bir de ana muhalefet partisinin mensupları olunca durum çok farklı bir hal alıyor. PKK ile PYD'nin bir farkı var mı? Bütün yazılı kayıtları bunların elimizde.
" La galibe illalah" bu düsturu aklımızdan çıkarmadan yolumuza devam edeceğiz. Galip olan yalnızca Allah'tır.
ABD'YE PYD SİTEMİ: EYY AMERİKA

Biz ABD'ye diyoruz ki bunlar terör örgütüdür. Yok onlar diyor değildir. Ey ABD, siz bizimle mi berabersiniz, yoksa PYD-YPG ile misiniz? Ey ABD, siz bize bunları tanıtamazsınız, DAEŞ'i de PYD'i de YPG'i de biz iyi biliriz. Siz bilmediğiniz için bölge kan içinde. Bu nasıl ortaklıktır?
TERÖRİSTLER KUR'ANIN İÇİNE BOMBA KOYUYOR

Siz her köyün, her mahallenin Cumhurbaşkanısınız. Birileri muhtarlıklara çok farklı gözle bakabilir, siz seçilmişsiniz. Sizi seçenlerin en öndekileri sizsiniz. Siz demokrasinin en uç ayağısınız. Cizre'de Sur'da mahalleri işgal eden teröristlerin, camilerimize neler yaptıklarını medyadan eminim sizler de takip ediyorsunuz. Teröristler mukaddes kitabımızın içine ve etrafına bomba koyarak saldırı yapıyorlar.
AVRUPA PKK'YA KAYNAK AKTARDI

Avrupa ülkelerinin bir kısmı uzun süre PKK ile DHKP-C'ye kaynak aktardı. Hatta tescilli katillerin ellerini kollarını sallayarak gezmesine de izin verdiler. Bunlardan bir tanesi Türkiye'ye girdi ve yakalandı. Avrupa ülkelerinin bir kısmı çeşitli nedenlerle hala aynı hatayı sürdürüyorlar. Bu iş akreple kurbağanın hikayesi değildir.
AKREP BİR GÜN MUTLAKA ONLARI SOKACAK

O akrep mutlaka bir gün onları da sokacaktır.Düşmanımın düşmanı dostumdur basitliği müttefikliğe yakışmaz. Suriye'de yapılanın adı tam da budur. İlkeli olmak lazım, burada ilke yok. Biz teröriste terörist demeyi, o şekilde muamele etmeyi sürdüreceğiz. DEAŞ'la mücadele bahanesiyle masum insanları bombalayan ülkelerin gerçek yüzünü ortaya çıkarmaya devam edeceğiz.
MÜLTECİLERİ ÖCÜ GİBİ GÖRÜYORLAR

Mültecileri öcü gibi görenlerin, bu sorunun sebebi Esed'e göz yummaları şaşırtıcıdır. Ne diyor BM, mültecilere sınırı açın. Sen ne işe yarıyorsun? Biz 3 milyon insan aldık. Siz ne aldınız, hangi ülke aldı? Bin mültecinin lafını yapıyorsunuz. Bize yapılan maddi yardım 450 milyon dolar. Bizim harcamamız 10 milyar dolar.  

Kaynak: İnternet haber