Kılıçaslan Liseleri velilere yönelik Değerler Eğitimi Seminerleri düzenleniyor. Bu çerçevede PDR Uzmanı Cemaleddin Çakırlı tarafından “Öfke ve Öfke Kontrolü” konulu bir seminer verildi.
Kılıçaslan Liseleri Kültür Merkezi’ndeki etkinliğe 9’uncu sınıf velileri katıldı. Öfkenin başkalarını suçlama biçimi, problem çözme aracı, insanları kontrol etme ve intikam yolu olmadığını vurgulayan Cemaleddin Çakırlı: “Öfke, normal biçimde ifade edildiğinde son derece sağlıklı bir duygudur; ancak öfke ile baş edemeyen birey, sosyal ilişkilerden kaçınarak ev içi şiddet, fiziksel ve sözlü taciz gibi olumsuz davranışlar içerisine girer” dedi.
PDR Uzmanı Cemaleddin Çakırlı, öfkeyi denetleyebilmek için sakinleştirme egzersizleri yapılabileceğini, derin nefes alınarak nabız ve nefesin kontrol edilebileceğini ve mümkünse o ortamdan uzaklaşılabileceğini çözüm yolları olarak sıraladı. Velilerden gelen soruları da yanıtlayan Çakırlı “Sizlere öfkenizi kontrol ettiğiniz bir hayat dilerim” temennisiyle semineri sonlandırdı.
Özel Kılıçaslan Liseleri Müdürü Salih Öngül de, ”Geçtiğimiz ay “sınav sürecinde aile” konulu bir seminerimiz olmuştu, bu ay da öfke kontrolünü ele aldık, önümüzdeki aylarda değerler eğitimine yönelik yeni konularla velilerimizle birlikte olmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.