Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Manisa 2. sıra Milletvekili Adayı Av. Zeynel Balkız Soma’da yaptığı ziyaretler kapsamında uğradığı pazaryerinde esnaftan büyük ilgi gördü. Pazarcı esnafının sıkıntı ve dertlerini dinleyen Balkız, “Derdiniz, derdimizdir. Derdinizin takipçisiyiz” dedi.
MHP Manisa 2. sıra Milletvekili Adayı Av. Zeynel Balkız seçim çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Gittiği her yerde vatandaşın yoğun ilgisi ve teveccühüyle karşılanan Balkız, Soma’daki ziyaretleri kapsamında Soma Pancar Kafe’de MHP İlçe Teşkilatıyla görüştükten sonra ilk ziyaretini pazaryerine gerçekleştirdi. Pazaryerinde esnafın, vatandaşın ve şehit madencilerin ailelerinin büyük ilgisiyle karşılanan Balkız, esnaf ve vatandaşların istek ve sıkıntılarını dinledi. Bir pazarcı esnafı ise Balkız’a elindeki boş ayakkabı kutusunu göstererek, “İçinde ne para ne de ayakkabı var. Halimiz perişan” dedi. “Derdiniz derdimizdir. Derdinizin takipçisiyiz” ifadelerini kullanan Balkız’a, Soma Belediyesi tarafınca işten çıkartılan işçiler ile madenden çıkarılan işçiler de yardım dileklerini ilettiler.
Pazaryeri ziyaretinden oldukça memnun ayrılan Balkız daha sonra ‘Engelsiz Yaşama Destek Kermesi’ne katıldı. Kermesi Düzenleyen Eğitim Uygulama Okulu Aile Birliği Başkanı
Selma Karaş, “Biz yardım değil çocuklarımızın doğal ortamda halkla iç içe bir çalışma ortamında iş yapmaları için yer talep ediyoruz. Bu konuda parti ayrımcılığı olmadan devletin de desteklerinin bizimle olmasını istiyoruz. Sizin gibi diğer partilerin de bu konuya gerekli hassasiyeti göstermelerini isteriz” demesi üzerine Balkız şunları söyledi:
“Tabii ki hepimiz engelli olmaya adayız. Bu bireyler de bizim evlatlarımız. Onların da doğal ortamda halkla iç içe olması talepleri haklıdır. Biz talep ettikleri ve yakında boşaltılacağını duyduğumuz bu yerin onlara verilmesini arzu ediyoruz. Orası olmazsa başka bir yer de araştırılabilir ama Manisalıya ve Soma belediyesine yakışan bu yerin onlara devri olacaktır. Sizin bu taleplerinizi takip edeceğiz.”
Soma ziyaretlerinde halkın teveccühünden oldukça memnun olduğunu belirten Balkız, MHP’nin genel seçimlerde oyunu artırmak için çalışmalarına ara vermeden devam edeceğini kaydetti.