Makine Mühendisleri Odası tarafından Simav, Şaphane ve Naşa belediyeleri ile asansör kontrol protokolü imzalandığı bildirildi.
Makine Mühendisleri Odası tarafından yapılan açıklamada, Güvenli kenti oluşturmak için Simav, Şaphane ve Naşa halkının güvenli yaşam koşullarıyla buluşturmayı hedefleyen, kent yaşamının bir parçası haline gelen asansörlerin güvenliği konusunda Simav, Şaphane ve Naşa Belediyeleri ile Makine Mühendisleri Odası arasında asansör kontrol protokol imzalandığı belirtildi.
Makine Mühendisleri Odası İl Temsilcisi Mehmet Alper Demiral, “Güvenlik ve sağlık konularında denetimlerin maddi çıkar gözetmeksizin tarafsız bir gözle yapılması gerekmektedir. Asansör kazalarında 2014 yılında birçok vatandaşımız hayatlarını kaybetmiştir. Bilim Sanayi Bakanlığı 2015 yılını Asansörle mücadele yılı ilan etmiştir. Kütahya’nın asansör kontrolünde akredite olan odamız Kütahya’nın ilçelerinde Belediyeleri ve vatandaşlarımızı bilgilendirmektedir. Simav, Şaphane ve Naşa’da bulunan asansörlerin akredite kuruluş ve ehil personel ile uluslararası standartlara uygun kontrollerle gerçekleşerek vatandaşların konut güvenliğinin sağlanacaktır. Apartman ve site yöneticilerinin asansörlerini yılda en az bir kez denetim yaptırmak zorunda olup, asansör denetimlerini yaptırmayan yöneticilerinin olası kazalarda hukuken birinci derecede sorumlu olacaktır. Bu kapsamda halkımızın güvenliği için Simav, Şaphane ve Naşa belediyeleri ile Makine Mühendisleri Odası arasında protokol imzalanmıştır” dedi.
Asansör bakım protokolüne Simav Belediye Başkan Yardımcısı M. Yılmaz Girgin, Şaphane Belediye Başkanı Rasim Daşhan, Naşa Belediye Başkanı Kadir Bütüner Şaphane Belediyesi Fen İşleri Müdürü Bayram Peker, ve Kütahya Makine Mühendisleri Odası İl Temsilcisi Mehmet Alper Demiral katıldı.(MB-EFE)