Faik KAPTAN- Murat ÇAKIR/İSTANBUL,()  İSPANYA'nın Barcelona kentinden Almanya'nın Düsseldorf şehrine giderken Nice kentinin kuzeyindeki Barcelonnette kasabasına 100 kilometre uzaklıkta düştüğü açıklanan ve içinde 150 yolcu ve mürettebat bulunan Germanwings Havayollarının,  kısa bir süre ara verdiği Türkiye uçuşlarına 5 Mart'ta yeniden başlamıştı.

Almanya’nın önde gelen low cost havayolu şirketlerinden ve Lufthansa Alman Havayolları’nın kardeş kuruluşu olan Germanwings’in, Türkiye uçuşlarına kaldığı yerden devam ettiği haberi basında şu şekilde yer almıştı:

“Germanwings bu sene Türkiye uçuşlarına yoğunluk vererek uçuş planına başta Adana olmak üzere birçok yeni destinasyon ekledi. Yeni uçuş programı çerçevesinde İstanbul, Antalya, Ankara, İzmir ve Adana merkezli Berlin, Köln/Bonn, Düsseldorf, Stuttgart, Hannover, Münih, Hamburg Dortmund, Bremen, Baden-Baden, Rostock, Leipzig, Nürnberg ve Dresden noktalarına direkt sefer düzenleyecek.
Mart ayı itibariyle seferlerine başlayan Germanwings Havayolu 49 Euro’dan başlayan fiyatlarla, yolcularına hem konforlu hem de uygun fiyatlı uçuş imkanı sunacak. Kurulduğu 2002 yılından itibaren Türkiye destinasyonlarını arttırarak operasyonlarına devam eden Alman Havayolu Germanwings bu sene de karşılıklı eklediği yeni destinasyonlarla Türkiye’ye verdiği değeri bir kez daha gözler önüne seriyor.”

Germanwings daha önce 26 Ekim 2013 tarihinde basına yaptığı bir açıklamayla Adana’dan, Ankara’dan, İzmir ve Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Almanya’nın çeşitli kentlerine ek seferler düzenlediğini açıklamıştı. 2014 yılı sonunda seferlerine kısa bir süre ara veren Germanwings bu ayın 5’inde yeniden Türkiye seferlerini başlatmıştı. İzmir- Düsseldorf seferleri de 17 Mayıs 2014’te başlamıştı.