Düzce İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Düzce Şubesi’nce organize edilen “İyilik Sofrasında” iftar bereketi paylaşıldı.
Müftülük Konferans salonunda düzenlenen iftar programına Müftü Selami Emen, Düzce Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Zeki Yıldırım, daire amirleri, İlçe Müftüleri, hayırsever işadamları, emekli eğitim ve din görevlileri, Yetim ve Öksüz Çocuklar Eğitim Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ne kayıtlı yetim ve öksüz çocuklar, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne bağlı yetiştirme yurtlarında kalan çocuklar, il ve ilçe müftülük personelleri ve Düzceli din gönülleri katıldı.
Nezih bir ortamda gerçekleşen programda, İftar vaktinin girmesiyle okunan ezanla birlikte oruçlar açıldı. Davetlilerin oruçlarını açmasının ardından Müftü ve Türkiye Diyanet Vakfı Düzce Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Selami Emen bir konuşma gerçekleştirerek, geleneksel hale getirdikleri iftar buluşmasını bu yıl da yerine getirmiş olmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi.
11 Ayın sultanı olan Ramazanın iyilik, kardeşlik ve dayanışma duygularını canlandırarak akrabalık, komşuluk ve din kardeşliği ilişkilerini yeniden inşasında önemli fırsatlar sunduğunu ifade eden Emen; "Mübarek ay içerisinde verilen iftarlar müminler arasındaki birlik, beraberlik ve kaynaşmayı, en önemlisi olan paylaşmayı ortaya çıkarmaktadır. Türkiye Diyanet Vakfı dünyanın hangi köşesinde olursa olsun muhtaçlara yardım eli uzatmak, çok uzaklarda da olsalar birileri açken tok yatmamak, insanlığın birlik ve dirliği için elimizdeki nimetleri paylaşmak, mesafeleri hiçe sayarak gönül köprüleri kurmak ve yedi kıtada insanlığın hizmetine koşmak için bu Ramazan’da da Diyanet İşleri Başkanlığı ile birlikte yardım kampanyası başlatmıştır. Bu kampanya dâhilinde Ramazan ayı boyunca yurt içi ve yurt dışında iyilik sofraları kuracaktır. Bizde TDV Düzce şubesi olarak hayırseverlerimizin katkılarıyla ilk iyilik soframızı kurarak iftar bereketini paylaştık. Müftülük faaliyetlerine vermiş olduğunuz desteklerinizden ve iftar soframıza katılımlarınızdan dolayı teşekkür ederim" dedi.
Program, okunan Kur’an-ı Kerim ve yapılan dua ile son buldu.