Samsun’un Alaçam Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı, Gençlik Hizmetleri Spor İlçe Müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen 23 Nisan etkinliklerine 17 uzak mahalle ilkokulu katıldı.
21 Nisan tarihinde yapılması planlanan ve hava muhalefeti nedeniyle ertelenen programa Alaçam Şehir Stadyumu’nda yapıldı. Yapılan etkinliğe Kalukkaraçukur, Aşağı Koçlu, SoğukçamKanalboyu, Yukarıkoçlu, Umutlu, Örenli, Harmancık, Doğanyuvası, Aşağıkoçlu, Pelitbükü Hasırlık, Yoğunpelit, Uzunkıraç, Demircideresi, Pelitbükü Karacak,Yukarıkoçlu Yenice ve Doğankent Mahallelerinin ilkokul öğrencileri katıldı.
Alaçam Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Bülent Şener açılış konuşmasında, "Bugün burada yapılmakta olan programdan mutlu bir gün geçirmek, öğrencilerimizi spor branşları ile tanıştırmak, okullarımıza spor malzemeleri dağıtmak en önemlisi ise onların mutlu ve huzurlu bir gün geçirmesi sağlanmaktadır" dedi.
Daha sonra Belediye Başkanı Hadi Uyar, 23 Nisan Etkinlikleri için ilçeye gelen 17 kırsal mahalle ilkokulu öğrencilerini ağırlamaktan son derece mutlu olduklarını dile getirdi.
Son olarak Alaçam Kaymakamı Oğuz Alp Çağlar ise, “Sabahın erken saatlerinde ilçemizin en uzak mahallelerinden buraya gelerek bizleri şenlendiren ilkokul öğrencilerimizi yürekten kutluyorum. Bizim onlar için yaptıklarımız bundan sonraki yapacaklarımızın garantisidir. Spor Şenliği için buraya gelen 17 kırsal mahalle ilkokulu öğrencilerimiz bizler için bir altın parçasıdır. Onlar için ne yapsak azdır” şeklinde konuştu.
Daha sonra Gençlik Hizmetleri Spor İlçe Müdürlüğü bünyesinde bulunan spor dalları öğrencilere tanıtılarak onlara bilgi verdiler. Öğrencilerin kimisi tenis oynadı kimisi top oynadı kimisi güreş yaptı kimisi ise tekvando yaparak hem eğlendiler hem de bilgi aldılar. Gösteriler ile devam eden program daha sonra yapılan çeşitli yarışmalarla son buldu.
Statta biten program ardından Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından gönderilen üstü açık araba ile uzak mahallelerden gelen öğrenciler gezdirildi. Geyikkoşan mevkisinde bulunan Alaçam Öretmenevi’nde öğrencilere yemek ikramı yapıldı.
Öğrenciler, programdan dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdiler ve bunun her yıl yapılmasını istediler.