Hentbol Bayanlar Süper Ligi’nde yılın derbisi olarak nitelendiren karşılaşmada Muratpaşa, evinde Yenimahalle’yi konuk etti. Tansiyonun bir an bile düşmediği mücadele, hentbolseverlerden tam not aldı. 29-29 beraberlikle sonuçlanan derbide kazanan taraf hentbol oldu.
Çıktığı prestij karşılaşmasından istediğini alarak aradaki puan farkını koruyan Başkent temsilcisi, namağlup unvanını devam ettirdi ve zirveyi kolay kolay kimseye kaptırmayacağını bir kez daha gösterdi.
YILDIZ SAVAŞLARI
Muratpaşa Belediyesi Süleyman Evcilmen Spor Salonu’nda oynanan ve adeta yıldız savaşları şeklinde geçen mücadeleye Anca, Duygu, Lenche, Chumak, Dmitrovic, Yeliz ve Marina 7’lisiyle çıkan lider, yoğun tribün baskısına rağmen ilk yarıda oyun kontrolünü elinde tuttu. Rakiplerin birbirini tarttığı ilk yarıda Muratpaşa’dan Koznjak ve Yenimahalle’den Yeliz, öne çıkarken devre Başkent temsilcisinin 15-16 üstünlüğüyle kapandı.
İKİNCİ YARI İŞLER KIZIŞTI
2. devrenin başladığını belirten düdüğün çalmasıyla beraber derbi tam anlamıyla bekleneni karşıladı. Adeta gerilim filmi tadında geçen devre taktik fauller, 7 metreler, kritik kurtarışlar ve birbirinden klas gollere sahne oldu. Farkı zaman zaman 4 gole kadar çıkaran Başkent temsilcisi karşısında teslim olmayan Muratpaşa, yaptığı şok hücumlarla son dakikalarda üstünlüğü ele geçirdi. Çabuk toparlanıp baskıyı üstünden atan Yenimahalle, maçı 29-29 beraberlikle bitirdi. Çıktığı prestij karşılaşmasından istediğini alan lider, namağlup unvanını korudu ve play-offları beklemeye başladı.
“YENEMİYORSAN YENİLMEYECEKSİN”
Kendileri için tamamen prestij mücadelesine çıktıklarını belirten Yenimahalle Belediyesi Antrenörü Serdar Eler, “Son üç sezonun şampiyonu ve ligin güçlü takımı Muratpaşa’ya karşı zorlu bir deplasman mücadelesi verdik. Bizim için önemli bir prestij karşılaşmasıydı. İstediğimizi aldık, namağlup liderliğimizi devam ettiriyoruz. Bu tür karşılaşmalarda yenemiyorsan yenilmeyeceksin. Oyuncularımı gösterdikleri özveriden dolayı tebrik ediyorum” dedi.