Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin geleneksel olarak her yıl düzenlediği “bahçıvanlık kursları”na yoğun ilgi üzerine kontenjan artırılarak, başvuru süresi 10 Nisan Cuma gününe kadar uzatıldı.
Bahçıvanlık kursları, Başkentli ev hanımları, emekliler ve kamu kurum ve kuruluşları ile apartman ve sitelerde bahçıvan olarak görev yapanların hem sertifika almalarını sağlıyor hem de toprak, bitki ve ilaçlama konularında yeni bilgiler edinmelerine yardımcı oluyor. Ankara’da yaşayan vatandaşlar evlerini, bahçelerini ve çevrelerini güzelleştirmek için Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı tarafından 12 yıldır düzenlenen bahçıvanlık kurslarını tercih ediyor. 10 iş günü şeklinde 2 hafta ve 3 dönem olarak düzenlenecek kurslarda ilk 5 gün teorik ve teknik bilgiler veriliyor. Son 5 gün ise Büyükşehir Belediyesi’ne ait merkez seralar, Söğütözü Fidanlığı ile Başkent’in dört bir yanındaki dev rekreasyon alanları ve parklarında uzman hocalar eşliğinde pratik uygulamalar yapılıyor.
Son kayıt günü 3 Nisan Cuma günü olarak belirlenen kursların kayıt tarihleri 10 Nisan Cuma gününe kadar uzatıldı. Kurslar ücretsiz olarak Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenecek. Kurs tüm vatandaşlara açık olup, katılmak isteyenlerin iki adet vesikalık fotoğraf ve nüfus cüzdanı fotokopisi ile Ankara Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı-Yahya Kemal Caddesi, Tarsus Sokak No: 32-Yenimahalle adresine başvurarak kayıt yaptırmaları gerekiyor.