Ölüdeniz Turizm Geliştirme Kooperatifi, Turizm Haftası nedeniyle lokma döktürüp ücretsiz dondurma dağıttı.
Ölüdeniz turizm geliştirme kooperatifi önünde turizm sezonu öncesi lokma ve dondurma ikramlarında bulunuldu. ölüdeniz turizm geliştirme kooperatifi başkanı mümtaz kökten ve yönetim kurulu üyeleri tarafından dağıtılan ücretsiz dondurma ve lokmalar yöredeki yerli ve yabancı turistler tarafından da kapışıldı. Ölüdeniz turizm geliştirme kooperatifinin düzenlediği etkinliğe Muğla Valisi Amir Çiçek, Fethiye kaymakamı Ekrem Çalık ve daire amirleriyle çok sayıda davetlide katıldı. Vali ve beraberindekiler daha sonra volkan 4 teknesiyle kelebekler ve gemiler koylarına düzenlenen geziye katıldılar. Muğla valisi Amir Çiçek Muğla ve ilçelerindeki turizm haftası ile ilgili mesajında turizmi Muğla’da 12 aya yaymak istediklerini söyledi. 39. turizm sezonu kutlamaları devam ederken Ölüdeniz’e gelen Vali Amir Çiçek turizm sezonu hakkında açıklamalarda bulundu. Kutlamaları turizm sezonu olarak başlatmak istemediğini belirten Vali Amir Çiçek: “Çünkü Muğla ve tüm ilçelerinde turizmin 12 ay boyunca yapılması genel amacımız. Geçmiş yıllardan beri gelen ve Nisan ayında başlayan turizm Kasım’ın ilk haftasında tesisler için sona eriyor. Muğla’nın 12 ay boyunca turizm için uygun alt yapısı, envanteri, destinasyonları var. Bu elverişli koşullar için alternatif turizm konusunda bütün kamu kurumları, STK’lar, işletmeciler ve herkes kendini 12 aya hazır etmelidir. Alternatif turizmi harekete geçirdiğiniz durumda turizm yılın her ayında dolu dolu olup canlanacak” dedi.
KIŞIN İÇ TURİZMİ CANLANDIRMALI
Yazın kitle turizminin canlandığını belirten Vali Çiçek kış sezonu için ise iç turizmin canlandırılması gerektiğinin altını çizdi. Vali Çiçek turizmin canlı tutulmasının vatandaşların ve işletmecilerin elinde olduğunu söyleyerek; “Her şeyden önce misafirperverliğimizi göstereceğiz. Gelen turistten nasıl para alalım yolunu değil, biz en iyi nasıl misafirperverlik yapabiliriz onu göstermemiz gerekiyor” ifadelerini söyledi.
Hanutçulukla mücadelenin devam ettiğini kaydeden Vali Çiçek: “güvenlik güçlerimizin başarılı çalışmaları sonucu hamutçuluk son yıllarda azalış gösterdi. Anacak burada sadece güvenlik güçlerine değil vatandaşlarımızı da görev düşüyor. İşletmecileriz şunu da bilsin ki; hanutçulukla uğraşan kim varsa yakalayıp, tespit ettiğimizde iş yerini kapattıracak kadar bir yaptırım uygulanacak” dedi.