Adli Tıp’tan gelen rapor üzerine cinsel istismar suçundan beraat eden Süleyman Akdeniz, Gizem’i öldürmekten ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası, hürriyeti yoksun bırakmaktan da 12 yıl hapis cezasına mahkum edildi.

Güvenlik gerekçesiyle Manisa’da görülen dava, ilk duruşmada olduğu gibi yine yoğun güvenlik önlemleri altında yapıldı. Adliye girişinde ve içinde çok sayıda polisin hazır beklediği davayı takip etmek isteyen Gizem Akdeniz’in amcası duruşma salonuna alınmadı. Sabah saatlerinden itibaren güvenliğin en üst seviyede tutulduğu Manisa Adliye Sarayında x-ray cihazlarından geçen vatandaşlar polislerin üst araması ve kimlik kontrolü yapmalarının ardından binaya alındı. Aynı işlem mahkeme salonu önünde de gerçekleştirildi.

Manisa 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada mahkeme başkanı Süleyman Akdeniz hakkındaki kararı açıkladı. Mahkeme Başkanı sanığın akrabalık ve ölenin küçüklüğünden yararlanarak pikniğe götürme bahanesi ile araçla Adana Rüzgarlıtepe mevkisine götürdüğünü, yolda pet şişe ile benzin aldığını, olay yerinde küçük kızın ellerini ayaklarını ve ağzını bantlayarak, karın bölgesinden bıçakladığını ve henüz ölmemiş küçük kızın üzerine yanında getirdiği benzini döküp ateşlemek suretiyle yanarak ölmesine sebep olduğunu söyledi. Sanığın aynı zamanda olayın ardından bir şey olmamış gibi küçük kızı arama çalışmalarına katıldığı ve şüphelerin kendisine çevrilmesinin ardından suçunu Cumhuriyet Savcılığına itiraf ettiğini ve bu itiraf ve yer göstermelerdeki tavrını samimi olarak değerlendirdiklerini ve bundan sonra yaptığı savunmaların dikkate alınmadığını belirtti.

Çocuğun cinsel istismarına yönelik kamu davası açıldığını ancak adli tıptan gelen raporda Gizem Akdeniz’de herhangi bir cinsel istismar izine rastlanılmadığını belirten Mahkeme Başkanı sanığın, ‘Canavarca hisle veya eziyet çektirerek’, adam öldürmek suçundan cezalandırılmasına, cinsel istismar suçundan ise beraat etmesine karar verdi. Sanık Süleyman Akdeniz’in aynı zamanda hürriyeti yoksun kılma suçundan 12 yıl cezaya çarptırıldığı ve tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Sanık Süleyman Akdeniz, TCK’nın 82. maddesi 1-A, 1-B, 1-C, 1-E bendlerinden ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına, 109 nolu maddenin 109-1, 2, 3-F bendlerinden de 12 yıl hapis cezasına çarptırılmış oldu. Süleyman Akdeniz’in temyiz yolu açık bulunuyor.

OLAY
Olay, 17 Nisan'da meydana geldi. Seyhan ilçesi Tellidere mahallesinde sokak ortasında oyun oynarken ortadan kaybolan Gizem Akdeniz'in cesedi, 36 saat sonra bıçaklanmış ve yakılmış olarak bulundu. Olayla ilgili çalışma başlatan polis, cinayet zanlısı olarak ailenin akrabası özel güvenlik görevlisi Süleyman Akdeniz'i gözaltına aldı.

Gizem'i, ablası Gamze Akdeniz ile evlenmesine izin verilmemesi üzerine intikam için öldürdüğünü itiraf eden Süleyman Akdeniz, "Cinayetten ağırlaştırılmış ömür boyu, çocuğun istismarı ve hürriyetinden yoksun kılma" suçlarından 33 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmaya başlandı. Adana 7. Ağır Ceza Mahkemesi, güvenlik gerekçesiyle davanın başka bir ilde görülmesi yönünde karar almasının ardından Yargıtay 5. Ceza Dairesi, Süleyman Akdeniz'in Manisa Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına karar verdi.