İnsani Yardım Vakfı (İHA), “Yetim Dayanışma Günleri”nin bu yıl 5’incisini düzenledi. Türkiye dahil 41 ülkede hayata geçirilecek 427 projeden yurt dışında 157 bin 375, Türkiye’de ise 23 bin 18 yetim yararlanacak.
Türkiye’de 8 bin, dünyada ise 60 bin yetim çocuğa destek veren İHH, 2011 yılından bu yana organize ettiği "Yetim Dayanışma Günleri"ni bu sene de sürdürüyor. "2015 Yetim Dayanışma Günleri" ile dünya çapında 41 ülkede 427 proje gerçekleştirmeyi planlayan İHH, bu projelerin 116’sı ile Türkiye’de 23 bin, dünya üzerinde gerçekleştireceği 311 proje ile de 157 bin yetim çocuğa yardım eli uzatmayı hedefliyor. Ev tamir ve inşası, okul inşaatları, kırtasiye dağıtımı, sağlık taramaları, sünnet organizasyonları ön plana çıkan faaliyet olacak.
Dünyanın dört bir yanında bügüne kadar 24 yetimhane kuran İHH İnsani Yardım Vakfı, bu yılki faaliyetlerle bu sayıyı 28’e çıkaracak. Bu dönemde açılacak 4 yeni yetimhane ile Filipinler, Tayland, Uganda ve Pakistan’da bulunan yetim çocuklara sağlıklı yaşama alanları sunulacak. Kalkındırma projeleri ile de yetim ailelerinin kendi ayakları üzerinde durmalarını sağlamak için projeler planlanıyor. Yetimhanelerin bulunduğu bölgelere gönderilen ekiplere psikolog ve pedagoglar dahil edilerek çocukların psikolojik durumlarını yerinde tespit edip, varsa engelli çocukları tespit ederek bu çocuklara yönelik çalışmalar da yapılması hedefleniyor.