Türk-İş Sendikası Kayseri Şubesi Başkanı İdris Güven, 1 Mayıs İşçi Bayramı’nda,sendikalarının Ankara ve Zonguldak’ta düzenlenecek olan etkinliklere katılacağını söyledi.
Türk - İş Sendikası Kayseri Şubesi Başkanı İdris Güven, sendikalarının Kayseri’deki etkinliklere katılmayacağını belirtti. Güven, bu sene ve geçtiğimiz sene maden facialarının yaşandığı illerdeki 1 Mayıs Kutlamalarına katılacaklarını söyleyerek, Ankara ve Zonguldak’ın bu illerin başında olduğunu ifade etti. Güven,"1 Mayıs işçilerin uluslararası düzeyde mücadele, dayanışma ve birlikte hareket etme kararlılığı gösterdiği gündür.
Tüm dünyada emekçiler, hak ve özgürlükleri için hep birlikte sesini yükseltiyor. Ülkesi, ulusu, ırkı, siyasal görüşü, dini, mezhebi, dili, cinsiyeti, yaşı, mesleği ne olursa olsun, yurdumuzda ve dünyanın dört bir yanında emekçiler bir araya gelip taleplerini haykırıyor" diyerek şöyle konuştu:
"Yine dünyaya ve ülkemize eşitliği, barışı, kardeşliği, özgürlüğü çağıracağız. Emeğin çıkarının savaşta değil, barışta olduğunu biliyor, savaştan yana hiç bir politikaya onay vermeyeceğimizi haykıracağız. Biz daha çok demokrasiyi herkes için hemen istiyoruz. İnsana yakışır şartlarda yaşamak istiyoruz.
Tüm dünyada emekçiler, daha dün kölelik koşullarında çalışmaya karşı çıkarken, 8 saatlik çalışma uğruna canlarını verirken, bugün, hala birçok ülkede, benzeri çalışma koşullarının var olmasını kabul etmiyoruz. Şimdiye kadar uygulanan ekonomik ve sosyal politikalarla, işçiler, kamu emekçileri, emekliler, köylüler, esnaf, yani iktisaden güçsüz geniş halk kesimleri bedel ödemek durumunda bırakılıyor. Artık bu gidişe “dur” diyeceğiz.
Biz insana yakışır koşullarda çalışmak ve yaşamak istiyoruz.
Biz sosyal adalet, eşitlik ve refah istiyoruz. Tüm çalışanlar için insan onuruna yaraşır yaşama koşulları ve sendikal haklar istiyoruz.
Özgürlükçü, adaletli, barış içinde bir dünya ve ülke istiyoruz. Alanlardan yankılanan bu sesimiz iyi anlaşılmalıdır. Emekçilerin hak ve özgürlük taleplerine kulak verilmelidir. Emek karşıtı politikaların ekonomik refah ve toplumsal barış getirmeyeceği bilinmelidir.
Şimdi karar verme zamanıdır."