Adıyaman Marangozlar ve Mobilyacılar Odası’nın yeni idari binası ve mescidinin açılışı düzenlenen tören ile gerçekleşti.
Adıyaman Marangozlar ve Mobilyacılar Sitesi içerisine yapılan iki katlı binanın birinci katı idari bina, ikinci katı ise mescit olarak hizmet verecek. Dualar ve ilahiler eşliğinde gerçekleştirilen açılışa çok sayıda kişi katıldı.
Açılışa AK Parti Grup Başkan Vekili ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, Ağaç İşleri Federasyonu Genel Başkanı Ali Rıza Ercan, Esnaf Odaları Birliği Başkanı Ziya Duranay, çeşitli oda başkanları ve esnaflar katıldı.
Açılış öncesi Nur İlahi Grubu tarafından katılımcılara ilahi dinletisi sunulurken açılış konuşmasını yapan Marangozlar ve Mobilyacılar Odası Başkanı Zeynal Asnuk yaparak, göreve geldiği günden itibaren yaptıkları hizmetleri dile getirdi.
Daha sonra kürsüye gelen Ağaç İşleri Federasyonu Genel Başkanı Ali Rıza Ercan ise konuşmasında, “Bu odanın geçmişten ve şuana kadar emeği geçen eski başkanlara teşekkür ediyorum. Odamız binasının açılması Adıyaman için son derce önemlidir. Bu manada çevrede başka caminin olmaması açısından odanın da böyle bir mescidin yapması son derece memnun edicidir. Bu nedenle emeği geçen oda başkanına ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür ederim” dedi.
Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu ise, açılışı yapılan binanın hayırlara vesile olması temennisinde bulunarak, “Çevrenin daha da güzelleşmesi için daha çok çalışmamız gerekiyor. Mermercilerin bu site içerisinde kalıp kalmayacağı konusunda birlikte karar vereceğiz bu sitenin daha güzelleşmesi için elimizden gelen her şeyi yapacağız” dedi.
AK Parti Grup Başkan Vekili ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın ise, bu güzel açılışta birlikte olmaktan son derece mutlu olduğunu belirterek, “Yeni değişim ve gelişimler yaşanmaya başladı. Odamızın yeni binası ve mescidimiz tamamlanmış ve hizmete girdi. Bu manada Türkiye yeni eserlerle değişimi devam ettirmek istiyor. Bu konuda bu odaya emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum” dedi.
Konuşmaların ardından katılımcılara odanın ve mescidin açılışını okunan dualarla gerçekleştirdi. Katılımcılara daha sonra mescidi ve odayı gezdi.