Bodrum Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan, Bodrum Sanayi esnafının sorunlarını ve taleplerini dinlemek üzere Bodrum Sanayisi içinde düzenlenen kahvaltıda esnafla bir araya geldi.
Kaymakamlık tarafından düzenlenen Bodrum sanayisinde düzenlenen kahvaltıya Bodrum Belediyesi Başkan Yardımcısı Kemal Orman, Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Cemil Gündüz, AYDEM Müdürü Önder Kurt, İlçe Emniyet Müdür yardımcısı İsmail Toygun, esnaf ve şoförler odası başkanları, ilgili birim sorumluları ile çok sayıda sanayi esnafı katıldı.
Bodrum Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan, esnafa yönelik yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Buradaki amacımız esnaf vatandaşlarımızın sorunlarını dinlemek şikayetlerini dinlemek onlara çözüm bulmak amacı ile toplandık. Daire müdürlerimiz belediye başkan yardımcımız oda başkanlarımız muhtarlarımız bunun için geldik. Esnaf odası başkanımızın bize söylediği sorunların çözümü için çalışmalarımız başladı“
Bodrum Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan, Bodrum sanayisi içinde park eden otobüsler için Kızılağaç’taki deve güreş alanında Belediye ile birlikte bir çalışma başlattıklarını belirterek Bodrum Şehir Stadı’nın yanındaki boş alanında otoparka dönüşmesi için çalışma yapacaklarını söyledi.
Sanayide yaşanan araç yoğunluğu nedeniyle vatandaşlarla park konusunda sıkıntı yaşadıklarını belirten esnafın konuşmasının ardından, Bodrum İlçe Emniyet Müdür yardımcısı İsmail Toygun, sanayi içinde park yasağı olmamasından dolayı normal olarak park eden vatandaşa müdahale edemeyeceklerini, bunun kanunsuz olduğunu belirten Toygun, “ Burasının yeterli biçimde aydınlatılmamasından dolayı her gece sanayinin içinde emniyet için devriye araçlarınca kontrol yapılmakta“ dedi.
Yağmurlu havalarda ağaç dallarının arasında kalan elektrik tellerinin yangın tehlikesi arz ettiğini ve bunun bir faciaya dönmeden önlenmesi gerektiğini söyleyen sanayi esnafına AYDEM Müdürü Önder Kurt şu şekilde cevap verdi; “Biz burada Sit alanı olduğu için kazı çalışması yapamıyoruz. Ağaç dalları arasında kalan elektrik tellerinin zarar vermemesi için dalları budayabiliriz”.