Mersin’in Erdemli İlçe Ziraat Odası ile Alata Bahçe Kültürleri Araştırma İstasyonu Müdürlüğü işbirliğinde, Şahna ve Üzümlü Mahalleleri’nde çiftçilere yönelik meyve yetiştiriciliği eğitimi verildi.
45 çiftçinin katıldığı eğitimde ilk olarak İstasyon Bağcılık Islah ve Genetik Bölümü Uzmanlarından Ziraat Yüksek Mühendisi Osman Kavak ve Mehmet Erdem Kiraz tarafından çiftçilere bağcılıkta dikim öncesi ve bölgenin iklim şartlarına göre dayanıklılık gösterecek anaç ve çeşitlerin seçimi hakkında bilgiler aktarıldı.
İstasyon Bitki Sağlığı Bölüm Başkanı Ziraat Yüksek Mühendisi Halil Gür ise çiftçilere geniş kapsamlı olarak üzüm ve şeftali yetiştiriciliğinde hastalık ve zararlının kontrolü, kültürel ve teknik mücadelenin en doğru zamanda yapılması, ilaçlama periyotları ve dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında çiftçileri bilgilendirdi.
Gerçekleştirilen eğitim sonrasında konuşan Erdemli Ziraat Odası Başkanı Ahmet Öğer, çiftçiye her konuda yardımcı olduklarını ifade ederek, eğitimin meyve kalite ve verimini yükseltmeye büyük katkısının olacağına inandığını söyledi.