Hakkari Belediyesi 28 milyon 487 bin 777 TL değerindeki dev projesini düzenlediği seminerle tanıttı.
Hakkari’de kaynak suların olmasına rağmen kentte yıllardır yaşanan içme suyu probleminin çözülmesi için harekete geçen Hakkari Belediyesi İller Bankasına sunduğu ve kabul edilen 28 milyon 487 bin 777 TL değerindeki dev içme suyu projesini düzenlediği semine ile tanıttı. Hakkari Belediyesi hizmet binasındaki meclis toplantı salonunda düzenlenen tanıtım seminerine davet edilen İller Bankası uzmanları, kamu kurum idarecileri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşları, HDP, DBP il eş başkanları, mahalle meclisi sözcüleri katılım gösterirken, davetlilerin yanı sıra belediye eş başkan yardımcıları, belediye encümenleri ve belediye birim müdürlerinin de katıldığı seminer Hakkari Belediyesi Eş Başkanları Dilek Hatipoğlu, Nurullah Çitfçi ve DBP İl Eş Başkanı Musa Çiftçi divanlığında gerçekleşti.
"PROJE HAKKARİ’NİN İÇME SUYU PROBLEMİNİ ORTADAN KALDIRACAK"
Burada davetlilere hitaben açılış konuşmasını yapan Hakkari Belediyesi Eş Başkanı Dilek Hatipoğlu, “Sizleri buraya davet etmemizin amacı Hakkari’de hayata geçireceğimiz ve Hakkari’nin başlıca sorunlarından biri olan içme suyu problemini ortadan kaldıracak olan ‘Hakkari İçme Suyu Projesi’ ile ilgi tanıtımı yapmak ve burada gerçekleşecek olan projede sizlerin de yanımızda olmanızı istiyoruz. Projede bazı noktalarda yaşanacak sorunların giderilmesinde ilgili kamu kurumların bizlere destek olmasını istiyoruz. Bunlar projesinin tamamlanması ve süre kazanmak adına önemli adımlar olup hepimize görevler düşmektedir” dedi.
Projenin sunumu Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürü Mehmet Kızılkaya tarafından Google Earth üzerine yapılan uygulama çizimler ile davetli katılımcılara yapıldı. Sunumda kaynak noktalar, ana şebeke hatları, güncel ve yapılacak depolar, dağılım noktaları, malzeme türleri sinevizyona yansıtılan çizimler üzerinden davetlilere aktarılırken, işin maliyeti, bitirme tarihi gibi konular hakkında yapılan açıklamalarda projenin 850 iş günü içerisinde yapılacağı ve maliyetinin 28.487.777,00 TL olduğu bilgisi verildi.
"ÇALIŞMALAR BAŞLADI"
Tanıtım seminerinde davetlilerin sorduğu sorulara ilişkin cevaplar verilirken, İller Bankası Uzmanlarının yaptığı açıklamada yüklenici firmanın kentte çalışmalarına başladığını, kış mevsiminden dolayı çalışmaları şimdilik durdurduklarını ama zorlu koşullara rağmen çalışmalarını yapacakları bilgisi verilirken, aynı zamanda Kanalizasyon İhalesinin önümüzdeki iki ay içerisinde gerçekleşeceğini söyledi. Gerçekleşen tanıtım semineri verilen meclis salonunda verilen kokteyl ile son buldu.