Konya Esnaf Sanatkarlar ve Odaları Birliği (KONESOB) Başkanı Ali Osman Karamercan, ve oda başkanları Ahilik Haftası dolayısıyla Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven’i ziyaret etti.
Belediye Meclis Salonunda misafirlerini ağırlayan Başkan Özgüven, “Birlik ve beraberlik içinde varlığınızı hissettiren ve unutulmaya yüz tutan Ahilik Kültürü başta olmak üzere esnaf kavramını ortaya çıkaran etkinlikler bizleri mutlu ediyor. Hepiniz hoş geldiniz. Ahilik Haftanız kutlu olsun” dedi.
Ahilik Haftasının Türkiye’de ilk kez bir ilçede kutlandığını belirten KONESOB Başkanı Ali Osman Karamercan, “Ereğli sizin gibi bir başkana sahip olduğu için çok şanslı. Geçtiğimiz yıl Ereğli’de ilkini yaptığımız etkinliğimizin bu yıl ikincisini yapacağız ve bu etkinliği yapmamız Belediye Başkanı ve Kaymakamımızın desteği ile gerçekleşiyor. Ahilik Haftamız kutlu olsun” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Başkan Özgüven KONESOB Başkanı Ali Osman Karamercan ve oda başkan ve temsilcilerine çeşitli hediyeler verdi.
Atatürk Anıtına çelenk konulmasının ardından Yunus Emre Meydanına kadar yapılan yürüyüşün ardından Ereğli Belediyesi Kültür Merkezinde yapılan program ile Ahilik Haftası kutlandı.
Programa Ereğli Kaymakamı Şakir Erden, Halkapınar Kaymakamı Mehmet Kocabey, Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven, Jandarma Komutanı Uğur Efe, AK Parti Konya Milletvekili Adayı Mustafa Kaya, CHP Konya Milletvekili Adayı Gülsüm Filorinalı, CHP İlçe Başkanı Bülent Ecevit Tatlıdil ile oda başkanları ve esnaflar katıldı.