Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun’u ziyaretinde, üniversitelerin sadece öğrenci yetiştiren değil, kentin ekonomisine, sosyal yaşamına yön veren kuruluşlar olması gerektiğini belirtirken, “Bu perspektifte Gaziantep Üniversitesi bizim yolumuzun ışığı, ilim ve bilimin beşiği olarak görüyoruz. Bizim üniversiteye ihtiyacımız var” dedi.
Gaziantep Üniversitesi’ni ziyaretinde Rektör Prof. Dr. Yavuz Coşkun, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Türkay Dereli, Prof. Dr. Cahit Bağcı ve Genel Sekreter Ercan Eroğlu tarafından karşılanan Vali Ali Yerlikaya, GAÜN’ün kadim bir şehir olan Gaziantep’in ve Türkiye’nin en eski devlet üniversitelerinden birisi olduğunu belirterek, “Üniversite bizim yolumuzun ışığı, aydınlığın, ilim ve bilimin beşiği. Ulemalarımızın bulunduğu yer. İlimle aydınlanmayan yol yol değildir. Gaziantep Üniversitesi’ni şehrimizin en önemli ilim merkezi olarak görüyoruz” dedi. Üniversitelerin yalnız öğrenci yetiştiren değil, aynı zamanda tüm üretim ağlarının, esnafın, KOBİ’lerin, ihracat ve ithalatın, AR-GE ve inovasyonun en önemli enstrümanı olarak gördüklerini belirten Vali Yerlikaya, sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz üniversiteyi, gözümüzün ışığı, aydınlığı olarak görüyoruz ve buraya muhtacız. Sadece kamu-özel sektör - üniversite işbirliği değil, her aşamada üniversiteyi kendi işimizin içinde görmek istiyoruz. İnşallah Rektör hocamızla beraber, daha önce Tekirdağ’da, Ağrı’daki üniversitelerle olan uyumumuzu, birlikteliğimizi, sevgimizi, saygımızı ve hürmetimizi artırarak gerçekleştireceğiz. Bunu bir zorunluluk olarak görüyorum ve içimden geldiği gibi söylüyorum. Yeni üniversitelere de buranın bir araç olduğunu, buranın onlara da kendi içinde bağrından yetiştirdiği, öğrenciyi, lisans eğitiminden alıp da asistanlık, öğretim üyesi olarak yetiştiklerinde hiç kıskançlık yapmadan onlara her türlü desteği verdiklerine olan inancımın tam olduğunu da ifade etmek isterim. Gaziantep Üniversitesi’nin sadece Gaziantep’teki üniversiteler değil, Türkiye’deki diğer üniversitelere de örnek projeleri bulunduğunu memnuniyetle öğrendim. Bu noktada, böyle bir kent ve böyle bir kentteki kadim bir üniversiteyle birlikte olmaktan büyük onur duyuyorum. Bu birlikteliğimizin kentimize büyük bir sinerji sağlayacağına olan inancım da tam.”
Vali Ali Yerlikaya’ya Gaziantep Üniversitesi’nin fiziki ve diğer konulardaki durumuyla ilgili bilgi veren ve ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun ise, üniversite - kent bütünleşmesi adına gereken her şeyi en iyi şekilde yapmaya devam edeceklerini belirterek, “Bu konuda sayın valimizin kararlılığından büyük mutluluk duyduk. Her fırsatta ifade ettiğimiz gibi, Gaziantep, bürokrasisiyle, özel sektörüyle, üniversitesiyle, sivil toplum kuruluşlarıyla elele büyüyen, gelişen bir kent olmaya devam edecektir” diye konuştu.
Ziyaret anısına Rektör Coşkun, Vali Ali Yerlikaya’ya fincan takımı hediye etti.