Battalgazi Halk Eğitimi Kısa Film & Fotoğrafçılık Kurs Merkezi’nde Ahmet Güler tarafından fotoğraf sunumu ve söyleşi gerçekleştirdi.
Kısa adı MASFOT olan Malatya Sinema ve Fotoğrafçılık Topluluğu bünyesinde Battalgazi Halk Eğitimi Merkezi aracılığıyla düzenlenen Kısa Film ve Fotoğrafçılık Eğitimi kursiyerlerinin ve Malatyalı sanatseverlerinin de katıldığı bir etkinlik düzenlendi. Malatya Cumhuriyet Savcısı olarak görev yapan ve 2008 yılından bu yana fotoğrafçılık ile uğraşan Ahmet Güler, arşivindeki çalışmalarından oluşan fotoğraf sunumu gerçekleştirdi. Katılım ve ilgilinin yüksekolduğu, izleyenlerin soru ve düşüncelerinin paylaşıldığı etkinlik büyük beğeni topladı.
Fotoğrafçılık serüvenine başlayış hikayesini anlatan Güler, Malatya da 4-5 arkadaş ile bir araya gelerek fotoğraf çekmeye başladıklarını ve birlikte öğrendiklerini söyledi. Genelde kompozisyon olarak insan ağırlıklı çekimleri tercih ederek bu yönde arşiv hazırladığını söyleyen Güler, etkileyici bir mimarı olmadığı müddetçe insan ögesini doğal atmosferin de yakalayarak fotoğrafa yansıttıklarını dile getirdi.
Ara Güler gibi usta fotoğrafçıların fotoğraflarına dikkat çeken Güler, yıllar geçmesine rağmen fotoğrafların değerlerinin azalmadığını vurguladı. Sunuma katılanların sorularını da yanıtlayan Ahmet Güler, Malatya da bu tür faaliyetlerin sayısının artması temennisinde bulundu. Etkinlik toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.