Kırıkkale modern, tam donanımlı, güçlü hekim kadrosu, teşhis ve tedavide Ankara’ya gitmeye gerek kalmadan, özel sektör teşebbüsü ve ayrıcalıklı hizmet anlayışından faydalanacak. Kentin ilk özel sağlık kuruluşu olan Özel Yaşam Tıp Merkezi “Hastane” olarak hizmet vermeye hazırlanıyor.
SAĞLIK SEKTÖRÜNDE YENİ BİR ANLAYIŞ
Hastane’nin birkaç ay içinde hazırlıklarını tamamlayarak faaliyete geçeceği bildirildi. Kırıkkale’de sağlık alanında ilk özel sektör teşebbüsü olan ve yerli sermaye ile çok ortaklı bir yapı oluşumuna örnek gösterilen, istihdam bakımından da yine örnek bir kuruluş olan Özel Yaşam Tıp Merkezi çok yakında “Hastane” olarak faaliyete başlayacak. Sağlık sektöründe yeni bir anlayış, profesyonel bir bakış açısı ve Kırıkkale’nin ihtiyaçlarına cevap verecek nitelikte bir “Hastane” oluşumu içinde olan Özel Yaşam, yaz aylarında sektörde hizmet vermeye başlamış olacak.
ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR
Nokta Mevkii’nde bulunan bina Özel Yaşam Hastanesi olarak hizmet vermesi maksadıyla hazırlanıyor. Binada bu günlerde hummalı bir çalışma yürütülüyor. Binanın hastane şartlarına uygun hale getirilmeye çalışıldığı bildiriliyor. Özel Yaşam Hastanesi’nin bölümleri, servisleri, hekim kadrosu, yapacağı uygulamalar, hastanenin kapasitesi, kaç yataklı olacağı, yataklı yataksız servisleri, Acil Servis hizmeti, laboratuar uygulamaları, tahlil ve tetkik çalışmaları konusunda kamuoyu bilgilendirilecek.
İLKLERE İMZA ATACAK
Kırıkkale’de ilklere imza atacak olan Özel Yaşam Hastanesi’nin il genelinde sıkıntılı konularda vatandaşlara büyük kolaylıklar sağlayacak ve açık MR ve yataklı fizik tedavi gibi önemli imkanlar sunacağı vurgulandı. Detaylar oluşmaya başladığında yürütülen çalışmalar konusunda kamuoyuna düzenli olarak bilgi akışı sağlanacağı da ifade edildi. Binanın Özel Yaşam Hastanesi olarak modern bir şekilde hazırlanmakta olduğu, sağlık sektöründe çok profesyonel bir anlayış, güçlü bir hekim kadrosu, teşhis, tedavi ve operasyonel çalışmalarda Kırıkkale halkını Ankara’ya gitmekten kurtaracak bir yapıda olacağının altı çizildi.
SON TEKNOLOJİ OLACAK
Özel Yaşam Hastanesi olarak hizmet vermeye hazırlanan binada şu anda yürütülen fiziki çalışmaların yüzde 80 seviyesine ulaştığı, iç ve dış mekan çalışmalarının büyük bölümünün tamamlandığı, hekim kadrosu, personel kadrosu, bölümler, servisler, laboratuarlar, hangi servislerin hangi katlarda hizmet vereceğine yönelik sınıflandırma çalışmalarına geçildiği ve katların buna göre tam donanımlı, modern şekilde dizayn edildiği bildirildi. Hastane’de teşhis ve tedavide kullanılacak tıbbi cihazlar konusunda da çalışmaların yürütüldüğü ifade edildi.