İstanbul’da 9’uncusu düzenlenecek olan Feshane Giresun Günleri öncesi İstiklal Caddesi, ilginç görüntülere sahne oldu.
Karadan yürütülen Karadeniz Takasında düğün alayı geçişi yapılırken, kuşdili olarak bilinen ıslıkla farklı bir haberleşme sağlandı.
Giresun’un Çanakçı ilçesine bağlı Kuşköylüler’in haberleşme dili olarak kullandığı kuşdili İstiklal Caddesi’nde yankılandı. İlk defa bu sesi duyanlar kuş sesi sanmış olsa da kuş sesine benzeyen ıslıkla haberleşme olduğu anlaşılınca büyük ilgi gösterildi. Tünel’den başlayıp Galatasaray Lisesi önünde kadar gelen gelin alayı yürüyüşü burada Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın’ın nikah kıymasıyla son buldu.
Gelin ve damat düğün salonlarının aksine ilginç ve farklı bir düğün yaşadıklarını belirtirken, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın ise ilk defa böyle bir düğünde nikah kıydığını söyledi.
Giresunlular’ın İstanbul’da her zaman farklı ve güzel etkinliklere imza attığını belirten Aydın, “Giresunlular her zaman olduğu gibi bugünde farklı bir kültürü yaşattılar. Karadan yürütülen Karadeniz Takasındaki gelin alayı herkesin ilgisini çekmiştir. Bizde burada binlerce Giresunlu’nun şahitliğinde bu nikahı kıyıyoruz” dedi.