SAMSUN (AA) - Karadenizbirlik'e bağlı faaliyet gösteren 810 Sayılı Havza Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifini ziyaret eden Karadenizbirlik Yönetim Kurulu Başkan Vekili Fahri Şahin, devam eden ayçiçeği alım kampanyası çalışmalarını denetledi.

Havza Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi tarafından bir hafta önce başlatılan ayçiçeği alım kampanyası çalışmalarını inceleyen Şahin, Kooperatif Başkan Vekili Hayrettin Taşan ve Kooperatif Müdürü Mustafa Akyol'dan bilgi aldı.

Taşan, ayçiçeğinin kilogramını 1,55 liradan satın aldıklarını, bedelinin üreticiye peşin ödendiğini belirterek, kooperatif olarak bu yıl Havza'da 3 bin 500 ton ayçiçeği alımı yapmayı hedeflediklerini söyledi.

Şahin de Karadenizbirlik'in her zaman üreticinin yanında olduğunu ifade etti. Çiftçilerin emeklerinin karşılığını vermek için ellerinden gelen gayreti göstermeleri gerektiğini vurgulayan Şahin, "Bu yıl Havza’da ekim alanı daralmasına rağmen ayçiçeği rekoltesinde artış var. Tüm üreticilerimizin hasatlarının hayırlı olmasını dilerim" dedi.