Muş’un düşman işgalinden kurtarılışının 98. yılı kutlama etkinlikleri kapsamında Muş Kent Konseyi ve Şehir Tiyatrosu’nun düzenlediği programda ‘barış ve huzur’ mesajları verildi.
Öğretmenevi Konferans Salonu’nda Muş Kent Konseyi ve Muş Şehir Tiyatrosu’nun ortaklaşa yürüttüğü ’barış ve huzur ormanında sizinde bir fidanınız olsun’ projesi etkinliğine yoğun ilgi gösterildi. Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Kent Konsey Başkanı Prof. Dr. Bayram Coşkun, proje ile ilgili açıklamalarda bulunarak, “Bizim için burada yapılan etkinlik sevindiricidir. Çünkü Muş’un düşman işgalinden kurtuluşunun 98 yılı birlikte kutladık” dedi.
Muş’ta, Kent Konseyi’nin oluşumu için girişimlerde bulunduklarını ve bunun için her türlü gayreti sarf ettiklerini belirten Belediye Başkanı Feyat Asya ise, barış sürecinin meyvelerini dikmeye ve toplamaya başladıklarını söyledi. Muş’ta barışın simgesi olarak ‘Barış ve Huzur’ ormanın oluşturulacağını ifade eden Başkan Feyat Asya, “Dün kavga ve şehit cenazelerinde kullandığımız kazma ve küreklerimizi, memleketimizin yeşillendirilmesi anlamanda çaba sarf eden Kent Konseyi Başkanımıza ve bütün üyelerine şükranlarımı arz ediyorum. Bayram hocama teşekkür ediyorum. Seviyeli bir şekilde aday adayı olarak bir birimizle yarıştığımız süreden sonra, projelerinden istişare etmek suretiyle kendisini davet ettik. Bizleri kırmayıp Kent Konseyimizin başına geçti. Sivil toplum örgütlerimizin tümünü içine alan, dünya görüşlerinin farklılığına bakmaksızın ortak payda da Muş ve barış kavramında buluşmak üzere kent konseyinin faaliyetlerini icra etmenin sevincini hep birlikte yaşıyoruz” dedi.
İnsanların ne dağda ne de bayırda ölmesi taraftarı olmadıklarını kaydeden Başkan Asya, “30 Nisan Muş’un kurtuluşunu artık barış kavramlarıyla, kardeşlik kavramlarıyla, hükümetimizin başlatmış olduğu milli birlik ve kardeşlik projesinin hiçbir şekilde sekmeye uğramayacağının işaretlerini verdi ve veriyoruz. İnsanların ne dağda ne bayırda ne ovada ne çayırda hiçbir yerde haksız yere ölmesini, öldürülmesini istemiyoruz” şeklinde konuştu.
Yapılan konuşmalardan sonra Gezginler Derneği Halkoyunları Ekibi sahne aldı. Daha sonra Muş Şehir Tiyatrosu’nun bir birinden eğlenceli oyunları ile devam eden programda sergilenen resimlerinin açık arttırma ile satışı yapıldı. Açık arttırmada 2 adet tablo alan AK Parti Muş Milletvekili Adayı Abduselam Er, İl Genel Meclisi Başkanı DBP’li Ömer Çetinkaya ve MHP Muş Milletvekili Adayı Abdurrahman Gümüş’e hediye etmesi programa damga vurdu.
Düzenlenen programa Vali Vedat Büyükersoy, Belediye Başkanı Feyat Asya, İl Genel Meclisi Başkanı Ömer Çetinkaya, Baro Başkanı Av. Feridun Taş, Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Bayram Coşkun, kamu kurum amirleri, STK temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.