Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Çocuk ve Kreş Hizmetleri Şube Müdürlüğü’nce matematik yaşam ve akıl oyunları atölyesi açıldı.
Hafta içi iki saat akıl oyunları, iki saat de matematik dersi verilen atölyede 4 eğitmen görev yaparken, 700 öğrenci de atölyeden yararlanıyor. Atölyenin akıl oyunları ve matematik eğitimlerinden ilkokul ve ortaokula giden öğrenciler, akıl oyunlarından ise oyun odalarında kaydı bulunan 3-5 yaş grubu çocuklar faydalanıyor.
Sümerpark Ortak Yaşam Alanı’ndaki atölyeden faydalanan 700 öğrenciden Beyza Nur Karataş, atölyenin özellikle matematik konusunda oldukça faydalı geçtiğini söyledi. Atölye sayesinde ilk kez sudoku oyununu tanıdığını ifade eden Karataş, “Buradaki sudoku, okulda zeka oyunları dersinin sınavında çıktı. Ve bu sayede sınavdan 96 aldım" dedi. Atölye eğitmeninin tüm çocuklarla yakından ilgilendiğini belirten Karataş, zeka oyunlarını çok sevdiğini ve bu tür oyunların çoğaltılmasını istedi.
Matematiği daha önce çok sevmediğini ve atölye sayesinde şimdi bu derse farklı bir açıdan bakma şansı yakaladığını kaydeden Ayşegül Gülen, matematiğin yaşamın her alanında karşılarına çıktığını vurguladı. Gülen, "Birçoğumuzun anne ve babası okuma yazma bilmiyor. Anne babalarımız örneğin pazara gidip domates aldığında bile hesap yapıyor. Mesela 2 kilo domates alacaksa kilosunu ve ne kadar tuttuğunu hesaplamak bile bir matematiksel işlem yapıyor demektir" diye konuştu. Gülen, eğitmen ve atölye sayesinde şimdi bu dersi daha çok sevdiğini ve matematiğin sanıldığı kadar da zor bir ders olmadığını sözlerine ekledi.