Antalya Emniyet Müdürü Cemil Tonbul, Engelliler Haftası ile ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamada, engelli bireyleri anlamak ve onlarla bütünleşmenin toplum kurallarının bir gereği olduğuna dikkat çekti.
Engelli vatandaşların hayata daha kuvvetli tutunmaları, her alanda kendilerini geliştirip yaşama sevgilerini kaybetmemeleri için herkesin üzerine düşen sorumluluklar olduğunu vurgulayan Antalya Emniyet Müdürü Cemil Tonbul, engelli vatandaşların problemlerini toplum içinde en aza indirgemek adına gerek iletişim gerekse hizmet verilen binaların engellilere uygun hale getirilmesi, hayatı onlar için mümkün olduğunca kolay ve yaşanılır kılmak için her türlü çalışmanın yapılması gerektiğini bildirdi.
Antalya Emniyet Müdürlüğü olarak bu sorumluluk bilinci ile toplumun aktif birer bireyleri olarak gördükleri engelli vatandaşların her zaman yanlarında olduklarını belirten Tonbul açıklamasında şunları kaydetti:
"Onlara sunulan hizmetin kutsallığına inanarak müdürlüğümüz tarafından vatandaşlarımıza verilen hizmetlerde mağduriyet yaşamamaları adına elimizden geleni yapmaktayız. Engelli yurttaşlarımızın toplumun etkin, özel ve değerli üyeleri oldukları bilinciyle, yaşamın onların varlıkları ve katılımlarıyla daha da güzelleştiğine yürekten inanıyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, tüm engelli kardeşlerimin Engelliler Haftası’nı kutlar, sağlıklı ve engelsiz bir dünya dilerim."