AK Parti Erzurum Milletvekili aday adayı Dursun Yıldız, “Erzurum, AK Parti iktidarları sayesinde kendini yeniden keşfetmiş, sosyo-ekonomik performansını artırmış ve ‘marka kent’ hedefi olan bir şehir haline gelmiştir” dedi.
AK Parti Erzurum Milletvekili aday adayı Dursun Yıldız, Erzurum’un AK Parti iktidarları sayesinde elde ettiği kazanımlara dikkat çekti. Türkiye’nin AK Parti ile tanışmadan önceki dönemlerde Erzurum’un içine kapanık, sosyo-ekonomik performansı vasat ve karamsarlığın hakim olduğu bir şehir olduğunu hatırlatan Yıldız, “AK Parti iktidarları sayesinde Erzurum kabuğunu kırmış, yarınlarını planlamaya başlamış ve önünde ‘marka kent’ hedefi olan bir şehir haline gelmiştir” diye konuştu.
Son 13 yıl içerisinde Erzurum’a turizmden sağlığa, eğitimden ulaşım ve enerjiye, tarımdan hayvancılığa varıncaya kadar birçok alanda hizmet ve yatırım ulaştırıldığının altını çizen Yıldız, bu enerji sayesinde şehrin gelişip kalkınma umutlarının yeniden yeşerdiğini dile getirdi.
DURSUN YILDIZ: ENERJİYİ SİNERJİYE DÖNÜŞTÜRELİM…
Erzurum’un içine kapanık, kendi sorunlarından bihaber, öncelikleri belirsiz ve siyaseten de kimliksiz bir durumda iken, AK Parti iktidarları sayesinde yepyeni bir vizyona kavuştuğunu belirten Dursun Yıldız, “Erzurum, sahip olduğu beşeri ve ekonomik sermayenin farkına vardı. Erzurum, ticaret, turizm, tarım, hayvancılık, eğitim, tarih, kültür, spor ve sanatsal açıdan sahip olduğu tüm kabiliyetlerini ön plana çıkarmaya başladı. 10 yıl öncesine kadar hiçbir iddiası yokken bugün geleceği planlayan, sadece kendi özelinde değil, bölgenin de kalkınmasında rol model olan bir şehir oldu. Şehrin önünde artık bir marka hedefi var, yol haritası var. Bundan sonraki süreç, oluşturulan bu enerjinin sinerjiye dönüştürülmesi süreci olacaktır. Buna imkan sunacak ve Erzurum’u hedefleriyle buluşturacak olan da, yine AK Parti iktidarı olacaktır” diye konuştu.
“ERZURUM’UN YARINLARINI BİRLİKTE PLANLAYALIM”
Kendisinin, ‘Yeni Türkiye’ hamlesini gerçekleştirecek olan kadroda Erzurum ve Erzurum’un yarınları adına yer almak arzusunda olduğunu vurgulayan Dursun Yıldız, “Erzurum’un kalkınma, gelişim, değişim ve dönüşüm sürecinin tamamlanması Haziran ayında yapılacak olan seçimlerle inşallah nihayet bulacak. Erzurum kendisiyle buluşacak; Erzurum, kendi dinamiklerini harekete geçirecek ve Erzurum AK Parti iktidarı sayesinde buluşacağı ‘marka kent’ hedefiyle artık fırsatlar şehri haline gelecek. AK hareketin başlangıcından bu zamana kadar işte bu hedef doğrultusunda mücadele veren Dursun Yıldız olarak; şehrimizin yarınlarını birlikte planlayalım, geleceğe yönelik olarak ortaya koyduğumuz yol haritasını birlikte takip edelim istiyorum” ifadelerini kullandı.