Ferit ASLAN- Ahmet ÜN / DİYARBAKIR, () - DİYARBAKIR'ın Kervanpınar Köyü'nde 30 metre derinliğinde 1 metre genişliğinde kuyuya düşen ve 18 saat mahsur kalan sahipli köpeği AFAD ekipleri kurtardı. Bir görevlinin beline ip bağlayarak indiği kuyudan kemer takıp kucaklayarak çıkardığı köpeğe çıkarılır çıkarılmaz su içirildi. 
Diyarbakır merkez Sur İlçesi'ne bağlı Kervanpınar Köyü'nde oturan Remzi Giray'ın köpeği, önceki akşam saatlerinde ortadan kayboldu. Köpeğinin başka köpeklerin peşinden gittiğini ve geri döneceğini düşünen Giray, sabahı bekledi. Sabah saatlerinde köpeğinin gelmediğini gören ve aramaya koyulan Remzi Giray, köy yakınlarında define avcıları tarafından kazılan bir kuyunun yanından geçerken kuyuya düşmüş olabileceği ihtimali üzerine 30 metre derinliğinde ve 1 metre genişliğindeki kuyuya taş attı. Kuyuya taş atması ile köpeğinin havlama sesini duyan Giray, önce Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerini aradı. 
İTFAİYE BİRŞEY YAPAMADI
Köye gelerek kuyunun başında inceleme yapan itfaiye ekipleri, çökme riski olduğu için bir şey yapamayacaklarını belirterek ayrıldı. Köpeğinin 30 metre derinlikteki kuyuda çaresiz kurtarılmayı beklediğini ve sürekli havladığını gören Remzi Giray bu kez AFAD'ı aradı. Köye bir kurtarma aracı ile giden 8 kişilik AFAD ekibi, yaptıkları kısa incelemeden sonra bir kalas temin ederek kuyunun başına yerleştirdi. Daha sonra bir AFAD görevlisi beline bağladığı halat ile 30 metre derinliğinde 1 metre genişliğindeki kuyuya inerek köpeğin beline halatı bağlayıp kucaklayarak arkadaşlarından kendisini çekmelerini istedi. Arkadaşlarının halatı yukarı çekmesi ile görevli kucağındaki köpek ile yukarı çıktı. 
Derin kuyuda yaklaşık 18 saattir bekleyen köpek bir an önce kurtulup kaçmak isterken, AFAD görevlisine zor anlar yaşattı. Teslim aldığı köpeğine su içiren Remzi Giray, AFAD ekiplerine teşekkür etti ve tehlike saçan kuyunun kapatılması için yetkililere çağrıda bulundu.

FOTOĞRAFLI