Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden BURFAŞ tarafından hizmet veren tarihi Hünkar köşkü, kafe ve restoran hizmeti ile birlikte yeni evlenen çiftlerin de fotoğraf mekanı oluyor. 1844 yılında Sultan Abdülmecid Han için 19 günde yaptırılan muhteşem köşk ziyaretçi akınına uğruyor.
Bursa Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden BURFAŞ tarafından hizmet veren tarihi Hünkar Köşkü, kafe ve restoran hizmetinin yanı sıra yeni evlenen çiftlerin de fotoğraf mekanı oluyor. Nikah öncesi ve sonrası soluğu köşkte alan çiftler, görselliği ve büyüleyen manzarası önünde hatıra fotoğrafı çektiriyor. 1844 yılında Sultan Albdülmecit Han’a 19 günde yaptırılan köşkün içinde Atatürk’ten kalma eşyalar da müze gibi isteyen ziyaretlere tek tek anlatılarak gösteriliyor.
Hünkar Köşkü, 1844 yılında Abdülmecid Han’ın Bursa gezisi için av köşkü olarak yaptırıldı. Köşk, 19 gün gibi kısa bir zamanda tamamlandı. Abdülmecid Han’dan sonra Osmanlı sultanlarından Abdülaziz Han ve 5. Mehmet Reşat da köşkte kaldı.
Hünkar Köşkü, 1922 yılında Atatürk ile birlikte Kurtuluş Savaşı komutanlarını da 12 gün süreyle ağırladı. Atatürk ayrıca 1925, 1931 ve 1935 yıllarında Bursa’ya yaptığı ziyaretlerde de köşkü ziyaret etti.
Hünkar Köşkü, 1947 yılından beri Büyükşehir Belediyesi mülkiyetine ait. En son 1995 yılında Milli Saraylar Daire Başkanlığı nezaretinde Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edildi. Mevcut eşyaları Dolmabahçe Sarayı resyorasyon atölyelerinde onarıldı. Köşk zaman içinde “Kasr-ı Hümayun”, “Kasr-ı Milli”, “Cumhuriyet Köşkü” ve “Atatürk Köşkü” adlarıyla anıldı.