Manisa’da, sekiz ay önce savunma sporları eğitimi almaya başlayan Kız Meslek Lisesi öğrencisi kızların ‘kadına şiddete hayır, erkeksen çık karşıma’ sloganıyla gerçekleştirdikleri gösteri erkeklere gözdağı verdi.
Manisa İsmet İnönü Kız Teknik ve Meslek Lisesi bahçesinde gerçekleştirilen gösteriye, Şehzadeler Belediyesi Başkanvekili İsmail Önal, Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Savaş Duman, Şehzadeler İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas Şen, Şehzadeler Halk Eğitim Merkezi Müdürü Nihat Kaya ve çok sayıda öğrenci katıldı.
‘Kadına şiddete hayır, erkeksen çık karşıma’ sloganıyla yapılan ve bir savunma sporu olan Muay Thai gösterisine katılan 12 kız öğrenci gösterileriyle beğenildi. 12 öğrenciden 8’inin Kız Meslek Lisesi öğrencisi olduğu ve çalışmalara 8 ay önce sıfırdan başladıkları öğrenildi. Gösteri maçının ardından Bodrum’da düzenlenen turnuvada derece yapan sporculara ödül ve madalyaları Şehzadeler Belediyesi Başkan Vekili İsmail Önal, Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Savaş Duman, Şehzadeler İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas Şen, Şehzadeler Halk Eğitim Merkezi Müdürü Nihat Kaya tarafından verildi. Gösterinin ardından bir konuşma yapan Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Savaş Duman, gösteriden çok etkilendiğini ve kendisinin de tekvando ile ilgilenen biri olarak kızların karşısına çıkmaya çekindiğini söyledi. Muay Thai Milli Takım antrenörü Ediz Barış’ın Manisa’yı bu alanda adeta uçuşa geçirdiğini kaydeden Duman, Ediz Barış’a da teşekkür ederek şunları söyledi: “Bayan kardeşlerimizin son zamanlarda karşılaştıkları toplumumuzdaki o kötü vakalardan kendilerini korumak amacıyla bu branşa gösterecekleri ilgiden de oldukça memnunum. Gördüğüm kadarıyla oldukça fazla katılım olacak. Biz de Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak bu konuda her desteği vereceğiz.”
İl Gençlik Spor Kulübü Bayan Muay Thai takımı antrenörü ve milli takımlar antrenörü Ediz Barış ise, “İl Gençlik Spor Kulübü Bayan Muay Thai takımıyla bugün burada Kız Meslek Lisesinde bir gösteri yaptık. 12 bayan sporcumuz yer aldı. 12 sporcumuzun 8’i Kız Meslek Lisesinde okuyor. Bu bayanlarımızın 6’sı Bodrum’da Muay Thai Şampiyonasında dereceye girdi. Aynı şekilde Kick Boks’ta da dereceye girdiler. Kadına şiddetin yoğun olduğu bir dönemde bayanları spora yönlendirmek için böyle bir organizasyon yapalım dedik. ‘Kadına şiddete hayır, erkeksen çık karşıma’ diye bir proje yaptık ve proje çerçevesinde bir gösteri yaptık. Katılan herkese teşekkür ederim” şeklinde konuştu.