İstanbul Beylikdüzü’nden 31 Mart’ta “Barış İçin Pedalla” sloganıyla yola çıkan Meriç Şehit Didim’e geldi.
İstanbul Beylikdüzü’nden 31 Mart’ta “Barış İçin Pedalla” sloganıyla yola çıkan Meriç Şehit Didim’e geldi. Şehit ilk olarak Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay’ı makamında ziyaret edip basın mensuplarıyla bir araya geldi. Basın toplantısında yaptığı çalışmanın amacıyla ilgili bilgiler veren Meriç Şehit “Didim’e bana uzak bir yer değil, daha önce Didim’de ikamet ettim. Eğitimi ve iş yaşamımı bırakarak gönüllü olarak bu çalışmaya başlattım. Bisiklet yıllardır ulaşım aracı olarak kullanılıyor. Bu ülkede bisikletle ulaşım zor diyorlar ama bunu yapılabileceğine inanıyorum” dedi.
Şehit, Türkiye turu kapsamında 7 bin 580 kilometre yol gitmeyi planladığını ifade ederek Günde ortalama 130 kilometre pedal basacağını ve Tur boyunca 76 il ve 489 ilçe dolaşacağını söyledi. “Barış için Pedal” bisikletiyle yola çıktığını belirten Şehit “Türkiye turundan sonra Kıbrıs, Azarbeycan, Ermenistan gibi ülkelere gideceğim ve toplamda 74.836 km tu yapacağım. Bunu da 960 günde yapmayı planlıyorum. Bu süre içinde Guinness Rekorlar kitabına da başvurduk. Bu sürenin altında gidersem şayet tespitler yapılıyor, rekorlar kitabına girmiş olacağım.” dedi.
Gittiği yerlerde yaşama ve kültüre dokunmayı hedefleyen Şehit, geçtiği yerlerdeki okullara uğrayacak, öğrencilerin hayallerini dinleyecek ve eğitim için desteğe ihtiyacı olanları belirleyecek; ardından kendisine sponsor olanlar tarafından yardım ihtiyacı olan çocuklar okutulacak.