Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde bir araya gelen kadınlar, Özgecan Arslan’ın katledilmesini protesto etti. Kadınlar adına açıklama yapan Fatma Oyan, Özgecan’ın katledilme yöntemine bakıldığında akıllarına IŞİD’in yöntemlerinin geldiğini kaydetti.
Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde Selis Kadın Derneği öncülüğünde Mazlum Karaoğlan Parkı önünde toplanan kadınlar, Özgecan Arslan’ın katledilmesini protesto etti. Burada kadınlar adına konuşan Fatma Oyan, kadının özgürlük arayışına karşın erkek anlayışının boş durmadığını belirterek, bu anlayışın şiddetini arttırarak vahşet boyutuna getirdiğini ifade etti. Kadın cinayetlerinin katliama ve cins kırımına vardığını ifade eden Oyan, “Ve ne yazık ki toplum bunun karşısında adeta hipnotize edilerek bu şiddet parmağı karşısında alışılmış sıradan günlük yaşamın parçası gibi yaklaşılmıştır. Bu sıradanlaştırma yaklaşımı her gün kadınların yaşamını bir ceset torbasına koyarak toprağa gömüp unutturmaktadır. Tarih boyunca devam eden kadına karşı vahşetin ardından çok acı bir çığlık daha biz kadınların dünyasını alt üst etmiştir. Bu çığlık yine medeniyet dünyasını utanç içinde bırakarak kulaklarımızı da çınlatmıştır. Bu çığlığın geride bıraktığı acı kadın olarak bütün hücrelerimize kadar yayılmıştır” dedi.
Kadınların yaşam haklarının yok edilmek istendiğine de dikkat çeken Oyan, “Özgecan’ın katledilme biçimine baktığımızda bugün özelde Ortadoğu’da halkların ve kadınların baş düşmanı IŞİD’in yöntemleri aklımıza geliyor. Bu da gösteriyor ki IŞİD anlayışı içimizde yaşıyor. Bu anlayış fırsat bulduğunda nerde olursa olsun yaşamı yakarak yok ediyor” diye konuştu.