Çıldır Gölü, aşırı soğuk nedeniyle donduktan sonra meraklılarını ağırlamaya başladı.
Son günlerde etkili olan soğuk hava nedeniyle yüzeyi buz tutan Çıldır Gölü üzerinde atlı kızak keyfi başladı. Gölün kendileri için bir ekmek kapısı olduğunu ifade eden atlı kızağın sahibi Tekin Akçay, "Bu sene gölümüz biraz geç tuttu ve atlı kızak sezonu geç açıldı ama şimdi göl üzerindeyiz. Şu an sezonu açmış bulunmaktayız. Yerli ve yabancı turistleri bekliyoruz" dedi.
Atlı kızakların meraklılarının çokluğuna değinen atlı kızak sahiplerinden Tuncay Aydemir ise, "Bu yıl Çıldır Gölü geç de olsa dondu. Tüm atlı kızak meraklılarını buraya bekliyoruz" diye konuştu.
MHP Ardahan İl Başkanı Taşkın Polat ise, göle yeterince değer verilmediğini belirterek şunları söyledi: "Çıldır Gölü, Ardahan’ın en önemli özelliklerinden biridir. Ardahan’ı güzelleştiren, Ardahan’ı Türkiye’ye açan, tanıtan ve herkesin görmesi gereken bir güzelliğimiz. Göl daha aktif hale getirilirse Ardahan için turizm kaynağı olacaktır. Buradaki balık tesisi ile yavaş yavaş başarmaya başlamıştır ve inşallah ileri dönemlerde daha güzel yatırımlar yapılarak teşviklerle gölü ön plana çıkartıp Türkiye’nin gündemine getirirler. Yüzeyi tamamen buz tutan göl kışın atlı kızaklarla ön plana çıkıyor ve yabancıların da zaman zaman gelip bu hevesini gidermelerine vesile oluyor. Sarı balığıyla özdeşleşen göl iyi bir şekilde tanıtılırsa bu bölgede turizm patlaması yaşanmasına sebep olacaktır."